15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan transplantere hyacint: nyansene i prosedyren for blomster innendørs og i hagen

Fortell meg hvordan du transplanterer hyacint? Etter vårferien har jeg fortsatt en gryte med en gaveblomst, alle bladene har allerede visnet for lenge siden. Jeg vil beholde den, variasjonen er veldig vakker. Og hagehyasinter mine, plantet for to år siden, har aldri beveget seg og har allerede dannet hele kratt. Jeg tror det er på tide å tynne dem ut, men jeg vet bare ikke hvordan jeg skal gjøre det riktig..

hvordan transplantere hyacint All skjønnheten i hyasinten ligger i stammen – frodig og tett, med store blomster, ser den ut som tidlig på våren en av de første. For at blomstringen skal forbli den samme fargerike, og størrelsene på blomsterstandene ikke knuses, er det viktig å vite hvordan man transplanterer hyasinten. Dette gjelder både innendørs og hageeksemplarer. Hvorfor? Over tid blir pæren til innendørs hyasint større og større, blir gjengrodd med barn og alle blir trange i potten..

Hagehyasinter har mer plass til å vokse. Til tross for dette begynner de å gjøre vondt uten transplantasjon, siden forskjellige bakterier akkumuleres i jorda. Således er transplantasjon en viktig del av dyrking av hyasinter, som ikke bare påvirker blomstringen, men også den generelle utviklingen..

Funksjoner ved transplantasjon av innendørs hyacinterinnendørs hyacinttransplantasjon

Hyasinter som vokser i potter på vinduskarmer trenger ikke berøres så lenge de har plass til å vokse. Når løken begynner å stikke tydelig ut av blomsterpotten, kan og bør den transplanteres i en ny beholder..

Det er nødvendig å transplantere disse innendørs plantene tidlig på høsten, fordi hyasinter opprinnelig er en hagebruk. Selv når du dyrker dem innendørs, bør du følge den naturlige utviklingssyklusen..

Selve transplantasjonsprosessen er som følger:

  • fjern løken forsiktig fra blomsterpotten, og prøv å skade røttene så lite som mulig;
  • plukk opp en gryte som skal være litt større i diameter enn selve pæren (ca. 5 cm);
  • legg drenering i den;
  • fyll opp med næringsrik jord for løkplanter;
  • dekk bakken med et tynt lag med sand;
  • plasser løken i midten og dekk den med jord, og la en topp være omtrent 1,5 cm høy over jordnivået.

Hvis hyasinten har barn, må de skilles og plantes separat i små potter..

Etter transplantasjonen er det bedre å sette blomsterpotten med hyasint mørkt og kjølig (ikke høyere enn 10 grader Celsius). Den vil forbli der til pæren slipper nye skudd. Da kan blomsten overføres til et lysere og varmere rom..

Hvordan transplantere hagehyasint?hagehyasintransplantasjon

Før september er det ingen vits i å plante om hyasinter som vokser i hagen. For det første, hvis du skynder deg, vil pæren våkne på forhånd og begynne å spire. For det andre vil sen beplantning ikke forlate rottiden. I begge tilfeller vil slutten være den samme – den fryser ved den første frosten.

Omtrent en måned før transplantasjon må du begynne å forberede et nytt sted for blomsten. Det skal være lyst, stille og solrikt. Det anbefales å legge til nettstedet:

  • grov sand;
  • aske;
  • kompost.

De gravde hyasintene skal ristes av den gamle jorda og desinfiseres i en løsning av kaliumpermanganat. Lag grunne hull i blomsterbedet og plant løk i dem.

Hagehyasinter bør ikke stå over jorden. Tvert imot må pærene skjules trygt under jorden, men uten fanatisme. En voksen pære dypes med 15 cm, små barn er plassert nærmere overflaten. Og til slutt vil den siste fasen av transplantasjon være mulching med sagflis eller løvverk. Et slikt teppe vil beskytte hyasinter mot vinterfrost..

Hyacint dyrking video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai