15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvor ofte skal man vanne sukkulenter – praktiske råd for elskere av kaktus og ikke bare

Fortell meg hvor ofte du skal vanne sukkulenter? Arbeidet mitt består av forretningsreiser, og noen ganger drar jeg ikke hjem på flere uker. Samtidig elsker jeg bare innendørs blomster, og før hadde jeg mange av dem. Men etter å ha endret type aktivitet, overlevde ingen av mine grønne kjæledyr. Jeg bestemte meg for å prøve i det minste å starte kaktus, kanskje de i det minste vil vokse. Vil de klare å tåle to uker uten å vanne?

hvor ofte skal man vanne sukkulenter Som du vet, er sukkulentenes hjemland en varm ørken, så fuktighetskravene deres er forskjellige fra andre innendørs planter. Sjelden nedbør tvang disse ørkenboerne til å tilpasse seg og fortsette å fylle på vann. Samtidig er det viktig å vite hvor ofte man skal vanne sukkulenter for ikke å ødelegge dem. På den ene siden har de en spesiell struktur, og det er tilstrekkelig mengde fuktighet i de kjøttfulle bladene eller stilkene. Takket være dette gir plantene seg fuktighet en stund alene. Dette betyr imidlertid ikke at blomster kan leve i flere måneder uten vanning. Når reservene er oppbrukt, blir bladene sløve og kaktusen eller andre representanter for denne arten kan tørke helt ut. Riktignok, etter vanning, gjenoppretter det raskt turgor, men samtidig tåler det ikke overflødig vann i det hele tatt og forfaller raskt. Hvordan finne en mellomting?

Hvor ofte skal man vanne sukkulenter

vanning av sukkulenter Hyppigheten av vanning avhenger av plantens vekstforhold, nemlig hva temperaturen deres er. Jo varmere det er i rommet, jo oftere må jorden fuktes. Følgelig vil sesongen være den andre faktoren som bestemmer vanningsregimet. Selv om hus eller leiligheter er oppvarmet, varierer temperaturen i dem betydelig om sommeren og vinteren. I tillegg reduseres vekstprosessene til sukkulenter om høsten og behovet reduseres..

I gjennomsnitt anbefales det å vanne slike avlinger:

  • om våren og sommeren – hver 5. dag;
  • om høsten og vinteren – en gang annenhver uke.

Sukkulenter som sover i et kjølig rom (opptil 12 ° C) kan gjøre med en enkelt fukting.

Noen finesser av vanning av sukkulenter

vanning av en kaktusLikevel er hovedkriteriet for vanningsregimet arten som tilhører kulturen. Noen sukkulenter trenger mer fuktighet og må vannes oftere, for eksempel Echeveria. Kompakte steinrosebusker blir vannet ordentlig ofte, men i små porsjoner. Men arter med en godt utviklet stamme kan vannes sjeldnere, men mer rikelig. Vann vil bli absorbert i jorda, men et utviklet rotsystem vil kunne ta fuktighet fra bunnen av potten en stund.vanning lithops

De mest upretensiøse smulene i forhold til vanning er litops. Disse levende småsteinene kan rolig vente på eieren selv i en måned..

Det er også verdt å vurdere materialet i beholderen der blomstene vokser. I leirgryter holder fuktigheten lengre. I blomsterpotter av plast tørker jorden raskere ut..

Kaktuspleie – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai