15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan plante gloxinia: velge en pott og jord

Fortell meg hvordan du planter gloxinia? Naboen har en veldig vakker variant med mørkeblå klokker. Hun lovet å dele sin skjønnhet til våren, som bare vil vokse opp innen den tid. Jeg vil forberede meg på forhånd til å gjøre alt riktig. Hvilken potte trenger en blomst, og i hvilken jord vil den være bedre?

hvordan plante gloxinia Shaggy grønne blader, som fra vår til høst stiger store blomster i form av bjeller i de mest varierte fargene … Dette er en vakker gloxinia, en av de vakreste innendørs plantene. Blomsterhandlere elsker den for sin rikelig og langvarige blomstring, og også for den enkle pleien, der kompetent planting er av ikke liten betydning. Ikke bare blomstring, men også den generelle utviklingen av busken avhenger av om blomsten er så “behagelig” i potten, om den passer den, og hva slags jord som brukes. Hvordan plante gloxinia slik at knollen aktivt vokser grønn masse og årlig gleder seg med store knopper?

Til å begynne med må du forstå at gloxinias rotsystem presenteres i form av en knoll, som har en uttalt sovende periode. I vintermånedene hviler planten ved å felle løvverk. På dette tidspunktet blir knollen enten gravd opp og lagret i sagflis, eller den får hvile i en gryte og overfører den til et kjølig rom.

På slutten av vinteren, når knollen begynner å våkne fra dvalemodus, er det på tide å plante eller transplantere gloxinia. Du bør ikke forsinke prosessen – dette vil påvirke blomstens utvikling negativt.

Om emnet: gloxinia – hjemmepleie om vinteren!

Velge en blomsterpotte for gloxinia

gloxinia i en gryte Et trekk ved rotsystemet til en plante er røttenes eiendom til å vokse til sidene, og ikke dypt inn i potten. Følgelig bør beholderen for gloxinia være bred, ikke dyp. I tillegg er det nødvendig å ta hensyn til størrelsen på selve knollen: jo større den er, jo større skal blomsterpotten være. Imidlertid er det bedre å ikke bruke for store boller – i dem vil gloxinia vokse blader til skade for blomstring, og kan også råtne. I en trang potte og blomst vil det være trangt, og jorden tørker raskt ut.

gryteNår du velger en blomsterpotte, bør du bli guidet av følgende regel: bredden bør ikke være mer enn 4 cm bredere enn selve knollen.

Hvilken jord trenger en blomst?

jordenHovedkravet til et substrat for gloxinia er at det lar vann passere godt gjennom. Tett jord beholder fuktighet og tørker ut lenge. I den kan knollen råtne. Men lagringsunderlag med torvbunn er et utmerket valg for gloxinia.. Du kan også lage en næringsrik og lett jordblanding hjemme ved å blande:

  • 1 andel lauvmark;
  • samme mengde torv;
  • 0,5 andel sand.

Forberedelse av knoller for planting

rotbeskjæringOfte, etter dvalemodus på knollen, tørker røttene delvis ut.. Slikt materiale trenger forberedelse, nemlig:

  1. Alle små tørre røtter er kuttet.
  2. Hvis det er råtnende fragmenter på knollen, blir de kuttet ut. Steder med kutt er drysset med en blanding bestående av Kornevin og eventuelt soppdrepende middel. Deretter tørkes knollen i et døgn.

Hvordan plante gloxinia riktig?

landingNybegynnere vokser noen ganger forvirret om hvilken ende man skal plante knollen med. Her bør du se nærmere på ham. En liten fordypning i midten er toppen som spirer vil dukke opp fra i fremtiden. Men bunnen er presentert i form av en bule (på baksiden av fordypningen). Det er dette som skal gå dypt ned i jorden..

Etter å ha bestemt seg for toppen, må god drenering helles på bunnen av blomsterpotten – det vil spare gloxinia fra forfall. Hell jorda på toppen og grave et grunt hull i midten. Plasser knollen der og dekk til med underlaget.

Det skal bemerkes at det er umulig å “begrave” knollen helt – toppen må forbli på toppen. Den plantede gloxinia vannes langs kanten av potten og plasseres på et varmt og lyst sted..

Video om riktig planting av gloxinia

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai