15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gloxinia Rødhette – beskrivelse av sorten til en av de vakreste plantene

Fortell oss hva Gloxinia Rødhette er, en beskrivelse av sorten og egenskapene ved å ta vare på den. Jeg kjøpte en liten busk fra bestemorens hender på markedet, så jeg vet ingenting om det. Jeg ble nylig interessert i gloxinia, og så langt har jeg en liten samling, bare tre planter i forskjellige farger. Det ville være interessant å vite hvordan denne sorten blomstrer..

gloxinia rød ridehette variasjon beskrivelse Det er ingen hemmelighet at den største fordelen med gloxinias, som de dyrkes for, er nydelig blomstring. Få innendørs planter kan sammenligne seg med store fløyelsklokker i forskjellige farger. En av de mest populære og vakre artene er Gloxinia Little Red Riding Hood, beskrivelsen av sorten som vi vil vurdere i dag. Du har sikkert allerede gjettet at vi snakker om rød gloxinia. Det er de i forskjellige varianter som oftest finnes på vinduskarmer. Hvis hvite og rosa blomster kan kalles delikate prinsesser, er røde gloxinia trygge dronninger..

Gloxinia Rødhette – variasjonsbeskrivelse

blomsterstand cap Busken vil appellere til kjennere av kompakte planter. Ikke høye, men med store fløyelsaktig mørkegrønne blader, grasiøst krøllet ned. I blomstringsperioden stiger en hel hette med knopper på korte pedikler over løvrosetten. Takket være dette inntrykket og den viktigste røde fargen, fikk sorten sitt navn..

Terryblomster er ikke bare røde, men med flere nyanser som smelter smidig inn i hverandre. Selve halsen er hvit, dekorert med små rødlige flekker. Fra halsen til kanten av kronbladene begynner fargen å endre seg. I midten er den mørk rød, så lysner den. Kanten av kronbladene er helt rød – rosa.

Sorten er ikke bare frotté – kronbladene er litt korrugerte i kantene, noe som gir dem en spesiell sjarm.

Fordeler og ulemper med Rødhette

fordeler og ulemper med sortenMange dyrkere, spesielt nybegynnere, tror at de fleste gloxinia -varianter er veldig like hverandre. Men tross alt er dette bare ved første øyekast, og ekte elskere av disse lyse skjønnhetene vet nøyaktig hva høydepunktet i hver.

Gloxinia Rødhette er også individuell og har mange fordeler, blant dem er det verdt å merke seg:

  • kompakt størrelse på busken, som dessuten praktisk talt ikke strekker seg;
  • fasthet av knopper og farge – de varer lenge, tørker ikke ut og beholder lyse farger;
  • blomsterstruktur, vidåpnet, med god utsikt over “halsen”.

På baksiden vil noen gjerne se større blomsterstand. Dette er imidlertid ikke et slikt “minus”, gitt at busken i seg selv ikke er spesielt kraftig. Men når flere blomster blomstrer over bladene, ser det ut til at dette er en stor.

Growing gloxinia – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai