15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi vokser gloxinia med frø: såfunksjoner

Jeg har lenge drømt om å få frottévarianter i min samling av Gloxinia. Bare frø ble funnet i blomsterbutikken. Fortell meg hvordan du vokser gloxinia fra frø og hvordan du kan ta godt vare på frøplanter?

gloxinia fra frø Skjønnheten i gloxinia er vakker i alle former – utrolig vakre enkle varianter av en blomst, og det er rett og slett umulig å ta øynene av varianter med fylte blomsterstander. Sjeldne plantearter kan dyrkes uavhengig i frøplanter, fordi det ikke alltid er ferdige busker i butikkene. I tillegg, ved hjelp av frø, er det lett å avle nye varianter, og da må venner bare misunne.

Erfarne blomsteroppdrettere som avler innendørs planter vet hvordan man dyrker gloxinia fra frø og når de skal begynne å så..

Når skal man så?

Hvis gården har spesielle lamper for ekstra belysning, kan du så frø hele året, for at plantene raskt skal spire og utvikle seg aktivt, trenger de mye lys, ellers vil de strekke seg ut og falle.

Gloxinia sådd for frøplanter i januar blomstrer på midten av sommeren.

I naturlig lys gjøres frøsåing vanligvis i slutten av februar..

Hvor skal man så?

For frøplanter bør du ta brede boller, der det må være hull for tømming av overflødig vann. Det er bedre å ikke bruke dype retter – frøplanter i det kan råtne, dessuten må de fortsatt transplanteres flere ganger.

Siden det vil være nødvendig å skape drivhusforhold, vil små plastbeholdere med lokk klare seg..

Jorden for dyrking av frøplanter er valgt veldig lett og næringsrik. Du kan bruke torvjord som er kommersielt tilgjengelig ved å tilsette litt fint trekull og vermikulitt. Frøplanter vokser også godt i en blanding av løvfellende og barsk jord (i like deler), men i dette tilfellet må jorden desinfiseres med kaliumpermanganat.

Såfunksjoner

sådd gloxinia frø

Før såing må jorda fuktes rikelig. Spred deretter forsiktig frøene over jordoverflaten og spray igjen med en sprayflaske. Det er ikke nødvendig å vanne slik at frøene ikke kommer dypere med vann.

Gloxinia har veldig små frø som spirer i lyset, så de er ikke dekket med jord ovenfra..

Dekk beholderen med frø med folie og legg på et varmt (22-26 grader) og godt opplyst sted. Ventiler barnehagen med jevne mellomrom. Når spirene klekkes, må temperaturen reduseres til 18-20 grader og filmen må fjernes..

Hvordan ta vare på frøplanter?

Gloxinia frøplanter

For å forhindre strekking av skjøre skudd, bør dagslyset bestå av 14 timer. Dette oppnås ved hjelp av ekstra belysning. Regelmessige plantinger må sprayes for å hindre at underlaget tørker ut..

Et trekk ved å vokse gloxinia -frø er flere plukkinger av frøplanter. Totalt må du gjøre tre transplantasjoner:

  1. På dannelsesstadiet av det første par ekte blader (en måned etter spiring). Plant tette beplantninger, og la det være 2 cm mellom buskene. I en beholder, plant ikke mer enn 10 stykker.
  2. Når plantene har 4 blader (to måneder etter at frøene spirer). Når du transplanterer, dobler du avstanden mellom plantene, planter 5 busker hver eller umiddelbart i en egen tallerken.
  3. Når de er dannet av 6 sanne blader, plant frøplanter i separate potter (brede og grunne).

Video om dyrking av gloxinia fra frø

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai