15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved vårtransplantasjon av iris

Jeg har en stor busk iris på stedet. En nabo ba meg om å dele lenge, og jeg vil selv dele det. Det er bare det at vi allerede har begynt å fryse, og nå vil jeg ikke ville røre blomstene slik at de ikke fryser. Fortell meg om det er mulig å transplantere iris om våren?

plante iriser Iris, som de fleste hageblomster, trenger periodisk omplantning. På ett sted kan en ung busk vokse fra tre til fem år, men i løpet av denne tiden danner den mange nye lenker, som ganske enkelt begynner å bule ut av bakken. Som et resultat er blomsten syk, og blomstringen i seg selv er merkbart tømt. Transplantasjon av en iris bidrar til å forynge den, noe som øker antall blomsterstilker og forbedrer plantens generelle tilstand. I tillegg formerer planter seg på denne måten godt, siden de roter seg lett og raskt..

Når skal man transplantere?

tuber divisjon

Mange dyrkere begynner å dele buskene om høsten eller sensommeren, så snart de blomstrer. Kan iris transplanteres om våren? Selvfølgelig kan du det, fordi våren er en tid med rask vekst av all vegetasjon. Iris, plantet i fuktig jord om våren, slår godt rot.

Tidspunktet for vårtransplantasjonen avhenger av de regionale klimaforholdene, men det må uansett gjøres så tidlig som mulig – så snart snøen smelter og bakken varmes opp litt. Du bør ikke utsette arbeidet, for med sen planting kan røttene bli syke og dø.

Når du transplanterer iris om våren, må du huske på at plantene sannsynligvis vil blomstre først neste år. Selv om det er tilfeller at blomstring fremdeles forekommer i sommer, men senere.

Slik transplanterer du iris på våren?

landingsmønster

For å plante en voksen irisbusk må du:

  • grave den forsiktig ut med en høygaffel;
  • dele den i deler med en skarp kniv, mens hver divisjon skal være omtrent 10 cm lang, flere blader og et velutviklet eget rotsystem;
  • hvis det er spor av forfall, kutt av de skadede delene av røttene, og senk resten til en løsning av kaliumpermanganat i to timer;
  • hvis røttene er for lange, er det bedre å kutte dem og ikke la det være mer enn 5 cm;
  • bladene skal også trimmes til en høyde på 15 cm;
  • dryss alle seksjoner med kull eller aktivt kull og la dem tørke.

For å plante separerte iris er det nødvendig å lage grunne hull i en avstand på minst 40 cm fra hverandre, slik at plantene ikke blir trange de neste årene. Tilsett litt saltpeter og superfosfat til hver og bland dem med bakken. I midten av hullet, bygg en fylling av jord, installer en skillelinje på den og rett opp røttene, og diriger dem ned. Dekk til med jord og knus det godt rundt iris med hendene.

Irisens rhizom skal være på samme nivå som jordoverflaten, den kan ikke utdypes mye.

Hvordan og når du skal transplantere iris om våren – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai