15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan bregner hekker: fire måter å få en ny plante

Forklar, vær så snill, hvordan bregner hekker? Jeg tok med en busk fra en forretningsreise, og så kom en venn på besøk. Nå henger ikke alt på noen måte bak meg, ber om en slik blomst. Det er synd å gi det bort, jeg har selv lett etter det lenge, men jeg vet ikke hvordan jeg skal dele det.

hvordan bregner hekker Hvis du vil gjøre hjemmet ditt til en koselig grønn oase, men ikke vil rote med blomster, plant en bregne. Denne vakre planten med fargerike fjærblader og frodige former krever ikke spesiell omsorg. Fuktig luft, diffust lys, hyppig sprøyting og moderat vanning – det er alt du trenger. Under slike forhold vokser busken raskt, og du kan lage deg et helt drivhus. Som du vet blomstrer bregner bare i folkesagn og eventyr. Dette faktum forhindrer imidlertid ikke på noen måte at de får avkom. Hvordan bregner reproduserer, er det verdt å vite for blomsterprodusenter som har disse plantene i blomsterøkonomien..

Fernavlsmetoder

Det er flere metoder for å få nye planteprøver, nemlig:

  • dele busken;
  • tvister;
  • sideskudd;
  • yngel (laterale) knopper.

Hvilken du skal bruke, avhenger av bregnetypen.

Hvordan og når du skal dele en busk?

dele en busk Å dele en busk er en av de mest effektive måtene å få en fullverdig plante. Det må huskes at den ikke er egnet for alle bregner. Det er mulig å dele bare de der flere vekstpunkter dannes (nephrolepis, maidenhair, pteris). Videre bør hver seksjon ha sine egne røtter..

Bregner tåler vårdeling bedre og enklere. Du kan også transplantere og forplante planter i slutten av august..

Hvordan bregner reproduserer seg ved sporer?

bregne frøplanterFerns ‘sporer fungerer som en slags frøerstatning. De dannes på baksiden av bladene. På den sømme siden av frondet er det små sekker – sori, der sporangia med sporer er plassert. Når de er modne, bør sori kuttes med et stykke frond. De lagres i tett lukkede papirposer til såing. Fern sporer er veldig fine, pulverlignende. De flyr lett bort fra det minste vindpust og jevn pust..

Det er mulig å avgjøre om “frøene” er modne etter fargen på sori – de blir brune.

Sporer skal sås i en grunne beholder med et tynt lag med jord (opptil 5 cm tykt). Det er bedre å bruke en sand-torv jordblanding eller et underlag for fioler. Sporer må sås direkte oppå fuktet jord og ikke drysses. Dekk beholderen med glass. Når grønn mose vises på jordoverflaten, vil dette være de spirede sporer. De har fremdeles ikke røtter, og plantene mottar mat gjennom rhizoidene (hårene som sporene har spire med). Etter to måneder fra såing, begynner røtter og blader å danne seg. Det er bedre å dyrke frøplanter i et akvarium der luftfuktigheten er høy. Over tid dykker den ned i grytene.

Slik roter du sideskudd?

skyteformeringDe fleste bregne arter produserer scions. De vokser på blader og ser ut som en lang grønn pil. For å få en busk fra et skudd, må den rotes. For å gjøre dette, plasser en beholder med næringsjord ved siden av og fest skuddet i den..

I løpet av 1-2 måneder vil pilen vokse sine røtter. Deretter kan den kuttes fra moderbusken..

Hvordan forplante en bregne med yngelknopper?

laterale nyrerNoen bregner har evnen til å danne sideknopper på bladstilkene. Slik multipliserer den løkbærende boblen. Over tid vokser nyrene røtter. Deretter fjernes den og legges i en glassbeholder med lokk. Det skal være varmt og fuktig. Når blader vises på knoppen, vil det være mulig å plante den i bakken..

Video om reproduksjonen av nephrolepis -bregnen ved å dele busk og avkom

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai