15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved modning av fiken

For noen år siden plantet han en fiken i hagen, og i år har han allerede satt frukten. Nå har min kone og jeg et kontroversielt spørsmål – når skal vi forvente høsting? Jeg hørte at fruktene kan fjernes allerede i juni, og kona min hevder at de ikke vil være modne før i september. Fortell meg når fiken er moden?

modne fiken Å dyrke fiken på stedet er ganske plagsomt, fordi det er veldig krevende. Først og fremst gjelder dette klimatiske forhold – fiken er hjemmehørende i subtropene, så de elsker varme og sol. Planten utvikler seg best og bærer frukt rikelig i regioner med et varmt klima, siden den ikke tåler temperaturfall om vinteren under 20 grader, og de fleste varianter fryser allerede ved 16 grader frost, derfor i den midterste vekstsonen, fiken trenger ly for vinteren.

Fruktmodningstid

fiken på en gren

En ung plante gir vanligvis sin første frukt allerede i andre eller tredje leveår. I motsetning til de fleste frukttrær og busker, har fiken en lang (forlenget) periode med fruktmodning – fra 30 til 60 dager. Om vinteren forlater det ikke bare med umodne bær, men til og med blomsterstand og fruktknopper. Noen gartnere hevder at i dette tilfellet kan du få en tidlig vårhøst..

Det eksakte svaret når fiken modnes er ganske vanskelig å gi, alt avhenger av regionen og vekstforholdene. I gjennomsnitt skjer modning i flere stadier:

  • den første bølgen – i juni;
  • den andre – om høsten (september -oktober).

For en mer vennlig modning bør våren være tidlig, og høsten skal være lang og veldig varm..

Umiddelbart før full modning blir fikenfruktene doble i størrelse og får en rik farge, og nektardråper begynner å vises på toppen av huden. Selv om det tar lang tid å modnes, skjer overmodning veldig raskt – bare 3 dager etter at den har oppnådd optimal modenhet, blir fiken treg, og holdbarheten reduseres betraktelig..

Hva fiken trenger?

fiken

For å få en god høst, bør du gi planten riktig pleie, nemlig:

  1. Vanning. Uten regelmessig fukting av jorda, spesielt i den varme perioden, reduseres fruktene i størrelse og kan smuldre.
  2. Beskjæring. Siden fruktene er bundet på unge skudd, bør busken beskjæres om våren for å stimulere dannelsen. Voksne fiken forynges fra tid til annen ved å overføre til fireårige grener.
  3. Topp dressing. Vårpåføring av organisk materiale under busken gir en aktiv vekst av unge skudd, noe som betyr at det øker mengden høst fra dem. I juni må du mate fiken med preparater som inneholder kalium og fosfor..
  4. Husly. Med den første nedgangen i nattetemperaturen til 0 og under, må buskene være dekket for vinteren, etter å ha bundet grenene og bøye dem til bakken.

Første høst av fiken, video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai