15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Emin er krøllete og kompakte nephrolepis på vinduskarmen

8. mars ga mannen min en nydelig krøllete bregne, det var en etikett i gryten med navnet “Emina”. Jeg har ikke hatt slike blomster ennå, og jeg vil virkelig ikke ødelegge det av uvitenhet. Fortell oss om Emin’s nefrolepis. Hva han elsker og hvilken omsorg han trenger?

nephrolepis emina Fernsens hjemland (de er også nephrolepis) er tropiske skyggefulle skoger med høy luftfuktighet, men dette forhindret ikke noen av dem i å erobre nye mellomrom, blant annet på vinduskarmen våre. Omtrent 5 varianter av bregner dyrkes som romkultur, og Emin’s nephrolepis er bare en av de mest kompakte og vakre artene..

Blant blomsteroppdrettere er denne bregnen kjent som “dragens hale” eller “grønne drage” for uvanlig krøllete blader..

Hvordan ser en plante ut?bregner

Fans av små planter med dekorative blader vil sette pris på Emina: en lav, opptil 50 cm høy, nephrolepis med oppreiste blader-fronds vil ikke ta mye plass, men den vil skille seg positivt ut mot bakgrunnen til andre blomster med sin vakre fjærete løv samlet i en tett rosett. Stivlene har små tenner langs kanten, og selve bladene er veldig krøllete, på grunn av hvilken hele busken viser seg å være frodig og tett.

Nephrolepis Emina stiller store krav til luftfuktighet, og hvis den ikke er høy nok, mister busken sin attraktivitet og tørker opp.

Voksende funksjonerung busk

Hvis du skaper forhold for innendørs bregner som er så nært som mulig i det naturlige miljøet for vekst, føles en slik plante generelt veldig bra i leiligheten. Siden rotsystemet til nephrolepis er overfladisk, er det bedre å plukke opp en gryte som er bred nok, men ikke veldig dyp. Det er viktig å legge drenering i bunnen, ellers kan busken råtne og helle løs og sur jord på toppen.

Bregner er ikke krevende for belysning og vokser godt på østlige og til og med nordlige vinduer, så vel som på baksiden av rommet..

Omsorg for Emin’s nefrolepis er så enkelt som mulig og består av følgende:

  1. Vann direkte i potten når det øverste laget av underlaget tørker.
  2. Hyppig sprøyting og dusjing av og til.
  3. Ukentlig toppdressing med kompleks gjødsel for prydplanter (løsten bør være svakt konsentrert, ikke mer enn 0,5 av anbefalt dose, eller enda mindre).
  4. Beskjæring av tørkede nedre blader.

Om vinteren bør vanningen reduseres og gjødsles minst 1 gang per måned. Men i et varmt rom må du spraye busken oftere, og det ville være fint å installere ekstra belysning slik at bregnen beholder sine frodige, lysegrønne og krøllete blader.

Video for innendørs bregne

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai