15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kraftig skarlagen, kjekk gladiolus Traderhorn

Fortell oss om Traderhorn gladiolus. Har han noen spesielle krav til dyrking og omsorg? Flere knoller av denne sorten har nylig lagt til min lille samling av gladioli. Jeg kunne bare ikke motstå den rike fargen, spesielt siden rødt er min favoritt.

traderhorn Gladiolus Traderhorn er en av de mest slående artene av disse stolte sommerskjønnhetene. Den tilhører den storblomstrede gladiolen og opptar med rette en av de første stedene blant det store utvalget av blomstrende planter i blomsterbedets blomsterbed.

I tillegg dyrkes sorten ofte for kutting i buketter, siden den har evnen til å opprettholde friskhet i lang tid (opptil 7-10 dager)..

Kjennetegn på sortenblomst

Traderhorn kjennetegnes ved sin imponerende størrelse – den totale blomsterhøyden er i gjennomsnitt 120 cm, men med god omsorg kan den vokse opp til 160 cm, dessuten er blomsterstanden 50 cm. De lange spisse bladene er mørkegrønne. Blomstringene i seg selv er ikke mindre store – i full oppløsning er diameteren 15 cm. De lyse skarlagenbladene har en litt bølget kant.

Knoppene er først mettede røde, og når de åpner seg, er spore hvite slag synlige i midten av blomsterstanden.

Blomstringen av gladiolus begynner på forsommeren, og varer i nesten en måned i en plante. Generelt blomstrer plantene til slutten av sommeren. Opptil 25 blomsterstander kan dannes på en dobbeltsidig stengel, og omtrent et dusin blomster åpnes samtidig.

Voksende funksjonerunge gladioli

Gladiolus Traderhorn kan plantes i åpen bakke etter at den varmes opp til 10 grader Celsius. Avhengig av dyrkningsområdet skjer dette i slutten av april – begynnelsen av mai..

Sorten krever litt mer oppmerksomhet og overholdelse av slike anbefalinger:

  1. Det optimale stedet for å plante en plante er et blomsterbed på et sted som er åpent for solen, men beskyttet mot vinden.
  2. For å forhindre at planten faller under vekten av massive peduncles, må sneglen dypes ned i jorden med 15-20 cm. Takket være dette vil øret selv være jevnere og slankere, noe som er spesielt viktig når du dyrker snittblomster.
  3. Når en peduncle begynner å danne seg på planten, anbefales det å knytte den til en støtte.

Mange dyrkere, når de dyrker Traderhorn, bruker gruppeplanting, når opptil 10 knoller plantes på ett sted. Under blomstring kan du få en lys, flammende rød ild, blomsterbed.

Tre hovedregler for dyrking av gladioli – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai