15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når begynner en ung mutter å bære frukt?

Vi kjøpte en sommerhytte for tre år siden. Siden de ikke hadde tenkt å ta vare på hagen, opprettet de umiddelbart en hage på et territorium uten bygninger, mens de fleste av dem ble tildelt nøtter. I løpet av denne tiden har alle plantene slått godt rot og har vokst merkbart, men jeg vil se høsten. Fortell meg hvor mange år valnøtten begynner å bære frukt?

nøtt I motsetning til frukttrær er valnøtten en langlever, som erstatter flere generasjoner av eiere. Det er rett og slett umulig å se et hundre år gammelt eple- eller aprikostre, mens en nøtt lever i mer enn hundre år, mens det hvert år er flere og flere frukter på treet. Men for å se de første nøttene må du vente anstendig.

Når en valnøtt begynner å bære frukt, påvirkes den av gruppen som en bestemt sort tilhører..

I gjennomsnitt vises de første nøttene på grenene ikke tidligere enn 6-8 år. Noen arter gir en avling bare fra 10-12 år. Samtidig er det også nøtter som begynner å bære frukt i det fjerde året, og enda tidligere..

Valnøttklassifisering

første høst

Alle nøtter, avhengig av tidspunktet for begynnelsen av den første fruiting og kvaliteten på frukten, er delt inn i tre grupper:

  1. Storfruktig. De bærer vanligvis frukt fra de er 6 år, fruktene veier mer enn 15 g. Populære varianter av denne gruppen: Bomba (en mutter som veier 30 g), Skinosky (19 g), Memory of Minov (fra 15,2 til 18,5 g).
  2. Vanlig. De begynner å bære frukt i det sjette til åttende året, vekten av en mutter overstiger ikke 12 g.
  3. Tidlig. De kjennetegnes ved tidlig frukting, fra det tredje året etter planting (varianter Dessertny, Izobilny, Urozhainy, Aurora). Den tidligste sorten i denne gruppen er Ideal, den bærer frukt i det andre året..

Hvordan fremskynde fruktingen av en nøtt?

unge nøtter

Som du kan se, gir de største nøttene store frukter. Noen gartnere, som ikke ønsker å vente i 6 år, bruker spesielle teknikker for å fremskynde utseendet på eggstokken. De mest kjente metodene inkluderer to- eller tre ganger transplantasjon av unge trær. Fortellende, ved transplantasjon er det nødvendig å spesifikt skade rotsystemet, spesielt røttene som vokser vertikalt. Som et resultat slutter mutteren å vokse litt, men blomsterknopper begynner å danne seg..

Transplantasjonen bør bare utføres om våren i henholdsvis friske frøplanter i det andre og tredje året av nøttens liv..

En annen like kjent metode kalles banding. Det utføres midt på sommeren av trær i en noe eldre alder – 4-5 år. For å gjøre dette må det gjøres et sirkulært snitt på skjelettgrenen, kuttet av barken uten å berøre treverket. Litt høyere, 2 cm opp, lag en lignende ring, og dekk sårene med hageplass. Dette stimulerer omdirigering av vitale juicer fra røttene til legging av generative knopper..

Valnøttdyrking video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai