15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hoya kerry – et symbol på kjærlighet i vinduskarmen din

Hva er Hoya Kerry? Et blad av denne planten, som ligner på et hjerte, ble gitt til meg av en venn. Hun sa at den ville ha lange grener. Det ville være interessant å vite hva denne varianten heter. Bladet ser ut som en marmor, alt i en hvit prikk.

hoya kerry Mange blomsteroppdrettere drømmer om å skaffe seg en hoya på grunn av sin sjarmerende og lange blomstring. Men hoya kerry vil kunne tilfredsstille alle forespørsler fullt ut, fordi hun har nydelige ikke bare blomster, men også blader. For sin opprinnelige hjerteformede form, kalles planten et symbol på kjærlighet. Liana vil glede deg over en rekke farger, fordi den har mange varianter av varierte varianter..

De fremtredende egenskapene til hoya kerry

liana hoya Når det gjelder buskens struktur, er kerry ikke forskjellig fra slektningene. Det er også en vintreet med fleksible og seige skudd. Hjemme, i de skogkledde tropene i Asia, vokser hoya nær trær og fletter dem og klatrer til solen. Hjemme bosetter hun seg godt på en støtte. Grenene er sterke og ganske tykke, dekket med en glatt hud. Lengden deres kan nå 3 m, noe som lar deg dekorere en hel vegg med hoya. Over tid dannes luftrøtter på grenene..

Langs hele skuddets lengde er det blader som ligner plasthjerter. Som de fleste epifytter, som inkluderer hoya, er de tykke og kjøttfulle. I bladene tar planten reserver av livgivende fuktighet. Lengden på bladplaten kan nå 15 cm, hovedfargen er representert med en lys grønn farge, men det er også mange varierte varianter.

hoya blomstFra begynnelsen av sommeren til midt på høsten blomstrer lianen og oppløser små hvite blomster, i midten av disse er rødbrune stjerner. De samles i racemose blomsterstander og skiller ut en velduftende nektar som tiltrekker seg insekter. Hver blomst lever fra 2 til 3 uker.

Hoya blomster er som en kameleon, de endrer farge. Hvis knoppene i begynnelsen av blomstringen er hvite, blir de mørkere mot slutten og får en rød fargetone. Dette skjer i naturen, men hjemme kan en fargeendring provoseres ved å flytte potten til et annet sted..

Hoya kerry – populære varianter

I tillegg til den tradisjonelle grønnbladede hoyaen, har liana veldig dekorative spraglede varianter.. Blant de mest attraktive er følgende varianter:

  • Spot Margin med grønne blader omkranset av en ujevn og smal snøhvit kant;hoya spot margin
  • Spot Center med variert, hvitgrønt løvverk med rene grønne kanter;hoya spot center
  • Albomarginat med en grønn bladplate i midten og med en bred hvit kant rundt kantene;hoya album
  • Variegata med en gul kant på grønne blader;hoya variegata
  • Flekkete liv med grønne blader dekket med lyse flekker.hoya flekkete blader

Liana vokser sakte og liker sporadisk vanning, varme og godt lys. Siden hoya legger blomsterknopper på fjorårets vekst, trenger den ikke spesiell og radikal beskjæring. Med riktig pleie kan busken leve i omtrent 15 år..

Video – en oversikt over hoya kerry -varianter

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai