15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Datoer for planting av gladioli i åpen mark og for frøplanter

Jeg kjøpte flere gladiolipærer fra markedet. Dette er mitt andre forsøk på å avle dem, det første endte med fiasko: knollene plantet i fjor blomstret ikke, dessuten overlevde de ikke vinteren. Fortell meg når jeg kan plante gladioli? Jeg mistenker at det ikke var blomstring på grunn av sen avstigning.

når skal jeg plante gladioli Stolt kjekk gladioli forplikter seg til å vokse ikke alle dyrkere, i frykt for mulige vanskeligheter. Og helt forgjeves: hvis du velger riktig plantetid, finner du et passende sted for plantene der de vil være komfortable og koselige, og også gi dem litt oppmerksomhet, da vil de ikke forårsake noen spesielle problemer, men de vil dekorere blomsterbed med store lyse blomsterstander til misunnelse av naboene.

En av de viktige faktorene som videreutvikling og, viktigst av alt, blomstring av gladioli er avhengig av, er rettidig planting. Som alle løkvekster, krever disse plantene varme og fuktighet, så du må nøyaktig bestemme tidspunktet for planting..

Å plante løkene for sent i jorda, som allerede har mistet mesteparten av fuktigheten, vil kreve hyppigere vanning, ellers vil knollene ikke spire og blomstringen forsinkes. Motsatt er tidlig planting fulle av mer alvorlige problemer, for eksempel råtning på grunn av overflødig fuktighet og kald jord..

Tiden du kan plante gladioli avhenger av måten de vokser på, nemlig:

  • om løkene vil bli plantet umiddelbart i hagen;
  • eller de vil spire først (den såkalte plantemetoden).

Når skal jeg plante gladioli utendørs?plante i hagen

Å plante løkene direkte på blomsterbedet krever justeringer for å ta hensyn til lokale klimatiske forhold. Den optimale tiden for planting av gladioli er tilstedeværelsen av godt oppvarmet jord (minst 8 grader Celsius). I forskjellige regioner faller denne tiden på forskjellige måneder:

  • i sør, tidlig på våren, kan gladioli plantes i april, fordi jorden tørker raskt ut og da kan det være for sent;
  • på midten av breddegraden bør løkene plantes i slutten av april (selv om det er et nattetemperaturfall i begynnelsen av mai, vil de ikke-spirede knollene rolig overføre det i bakken);
  • men på kalde nordlige breddegrader er det nødvendig å begynne å plante gladioli ikke tidligere enn slutten av mai, eller til og med i juni, siden sen vår og tilbakekald er karakteristiske for disse områdene.

Når skal jeg plante løk for spiring?spiring av gladioli

Pre-spiring tillater ikke bare å nærme blomstertiden til gladioli, men også å bestemme hvilke løker som er sunne og hvilke som ikke vil være nyttige.

For frøplanter kan knoller legges i lave boller allerede i mars, men i regioner med en senere vår er det bedre å vente til april.

En artikkel om å forberede gladioli for planting på våren.

Video om hvordan du forbereder gladioluspærer til planting

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai