15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å unngå gladiolis fall vil hjelpe dem med å passe.

I år hadde jeg bare problemer med gladioli. Mens plantene var unge, sto de oppreist, men da blomsterstilkene blomstret, la nesten alle seg ned. Jeg måtte glemme et vakkert blomsterbed og kutte blomster til en vase. Fortell meg hvordan du planter gladioli slik at de ikke faller?

gladiolus -knoller Elskere av gladioli står ofte overfor et slikt problem at disse stolte plantene begynner å falle og bryte under blomstring. Først og fremst påvirker dette utseendet på blomster, og de mister sin dekorative effekt. I tillegg kan knollene i løpet av høsten rives ut av jorda, og hvis en nødssituasjon ikke blir lagt merke til i tide, forsvinner blomsten uten jord..

For å forhindre et slikt fenomen i blomsterbedene dine, er det viktig å vite hvordan du skal plante gladioli slik at de ikke faller. Dette krever:

  • velg et passende sted for gladioli på nettstedet;
  • plante knoller riktig;
  • organisere kvalitetspleie for blomstrende planter.

Hvor er det bedre å plante?gladioli

Gladioli er veldig lyselskende planter, derfor er det nødvendig å ta et godt opplyst sted på stedet for å plante dem. En blomst plantet i skyggen vil vokse, men den vil raskt strekke seg ut og bli skrøpelig. I denne tilstanden kan den gå i stykker selv før pedunkelen ser ut..

I tillegg er det viktig å unngå områder som ikke er beskyttet mot vinden, fordi det er han som oftest bryter gladioli.

Et godt alternativ for planter ville være et blomsterbed langs huset på sørsiden – det er lyst der og veggen vil beskytte mot vinden.

Hvordan plante?landing gladiolus

Knollene til gladioli bør forankres godt i jorda, slik at planten ikke bare tåler vekten, men også en kraftig peduncle under blomstring. Hvis knollen ligger på jordoverflaten, bare lett dekket med jord, vil den mest sannsynlig bli trukket ut under blomstens vekt. Den optimale plantedybden til høye gladioli med sterke peduncles er minst 20 cm, lavere planter kan dypes med 15 cm. Dette vil bremse fremveksten av frøplanter litt, men vil hjelpe blomsten til å ta en “sterk” posisjon.

For at knollen skal slå rot i jorden raskere, anbefales det å spire den på forhånd..

Funksjoner ved omsorg for blomstrende gladiolibundet gladioli

Under blomstring trenger gladioli rikelig med vanning og fôring, dette er den eneste måten å dyrke en sterk og sunn plante.

I tillegg praktiserer de fleste produsenter å skape ekstra støtte for massive blomster. For å gjøre dette bindes de en om gangen til pinner installert i nærheten av plantene. Hvis blomstene vokser på rad, kan du lage en slags, gruppe, beskyttende struktur: på begge sider av raden stikker du høye pinner (2 på hver side) i bakken og trekker et tau mellom dem langs blomstene. Dermed vil gladioli befinne seg mellom to tau, som vil støtte dem og forhindre at de faller selv i vinden. Du kan også trekke på et grovt maske på toppen..

Plante gladioli og ta vare på dem – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai