15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kjennetegn ved den største bjørnebæret av Kiova -sorten

Sammen med sommerhuset fikk vi bringebær og bjørnebær av de gamle eierne. Og hvis bringebær ble fanget veldig mye, til og med søtt og stort, så var det med bjørnebær litt uheldig – bær fra år til år føder små og sure. Naboen ble lei av å se på plagen vår og lovte å tildele flere Kiova bjørnebærplanter fra hagen vår om våren, sier at bærene er veldig store. Gi en beskrivelse av sorten Kiova bjørnebær og avlingens smakskarakteristika.

bjørnebær kiova Når du velger frukt- og bæravlinger, stiller gartnere høye krav til avlingens kvalitet og kvalitet, blant annet med hensyn til bjørnebær. Nyttige sorte bær dyrkes ofte i sommerhytter. En av de mest elskede variantene er Kiova bjørnebær, i henhold til beskrivelsen og egenskapene som den er den største frukten av hagebusken.

Sorte trekk ved Kiovabjørnebær busk

Blackberry Kiova er en sen moden sort, den vokser som en oppreist busk, høyden på skuddene overstiger 1,6 m. Tett løvrike, bladene er malt i en lys smaragdfarge. Den blomstrer med hvite blomsterstander med en lyserød fargetone.

Det er bemerkelsesverdig at oppreiste grener holder den gjennomsnittlige høsten godt, men hvis det er mange eggstokker, er det bedre å sette opp en støtte eller knytte dem slik at de ikke går i stykker..

Om sommeren, fra midten av juli, begynner veldig store bær å modnes på buskene – med andre ord kan de ganske enkelt ikke kalles. Noen prøver veier 20 g hver, og gjennomsnittlig vekt på ett bær er omtrent 15 g. Formen på bjørnebæret er standard, avrundet, langstrakt, svart i fargen, med en blank glans. Frøene i bærene er små og nesten usynlige. Smaken domineres av søte toner, det er veldig lite syrlighet, men duften er fantastisk.

Frukt av bjørnebær varer i 6 uker, mens selv den siste høsten beholder sin opprinnelige størrelse.

Fordeler og ulemper med sortenbjørnebær

I tillegg til høstens store størrelse, har Kiova bjørnebær andre fordeler som skiller den gunstig fra andre varianter, nemlig:

  • bær er harde nok og tåler transport godt;
  • med riktig omsorg vil busken glede deg med en rik høst;
  • langsiktig frukting;
  • høy vinterhardhet – avdekkede busker fryser ikke selv ved 23 grader frost;
  • god motstand mot sykdommer, spesielt mot råte, antraktose, rust og mugg.

Av manglene er det kanskje bare en ulempe: alle deler av busken, både skudd og blader, er dekket med ganske lange og skarpe torner, noe som kompliserer omsorg for bjørnebær og plukking av bær.

Det er også verdt å merke seg at utvidet frukting noen ganger forårsaker problemer når man dyrker denne sorten i de nordlige områdene: bærene har rett og slett ikke tid til å modne alt før kuldeklippen begynner..

Videogjennomgang av storfrukt bjørnebær Kiova

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai