15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gladiolus Priscilla – delikat sjarm i store blomsterstander

Fortell meg når gladiolen Priscilla blomstrer? De siste to årene har jeg blitt revet med av disse skjønnhetene og har allerede samlet en grei samling. Priscilla er mitt siste kjøp, og jeg klarte bare å finne barn og en voksen løk. Alle har slått rot perfekt, barna tror jeg ikke kommer til å blomstre i år, men fjorårets knoll har ennå ikke gitt en pil. Kanskje bare tidlig?

gladiolus priscilla Fra andre halvdel av sommeren begynner gladiolis regjeringstid på blomsterbed. Deres nydelige blomsterstander, med sin størrelse og lyse farge, overstråler sine naboer som vokser i nærheten. En av de vakreste og største variantene er Priscilla gladiolus. Romantisk delikat farge, store blomster som sitter tett på en peduncle – dette er hva planten er kjent for. Dessuten lar en fylt blomsterstand deg lage en hel bukett med bare en kvist.

Gladiolus Priscilla – varietetrekk

gladiolus i hagen Sorten representerer kategorien storblomstrede gladioli, som er ganske store i størrelse. Så høyden på selve bushen når 110 cm, og pilens lengde er så mye som 50 cm. Blomsterstanden har form av en trekant, og den kan ha opptil 15 blomster.

Priscilla har ikke bare store blomster, men også en interessant tekstur og farge. Så kronbladene ved berøring ligner fløyel, mens de har sterkt bølgede kanter. I fargen kombineres hvitt og flere rosa nyanser, fra lys til dypt mørkt, overraskende. Så midten av blomstene er snøhvit, men jo nærmere kanten, desto mer rosa råder i den. Direkte kantene på kronbladene er omgitt av en crimson kant. Men i midten av de nedre er solfylte gule flekker godt synlige.

Sorten er tidlig – middels og blomstrer 75 dager etter planting. Imidlertid kan tidspunktet for blomstring skifte litt avhengig av klimaet. Jo kjøligere det er, desto senere blomstrer blomstrene. I den sentrale stripen vil gladiolen blomstre ikke tidligere enn etter 85 dager..

Jordbruksteknologi for dyrking

blomstrende priscillaSom andre typer gladioli, bør Priscilla plantes på et solrikt sted. I skyggen er planten veldig strukket og vil ikke kunne vise sin blomstring i all sin prakt. Det er ikke nødvendig å dypere pæren dypt – det er nok at hullets dybde er lik tre ganger høyden på selve pæren.

Gitt at selve planten er ganske høy, og blomsterstanden er stor og tung, bør Priscilla bindes. Støtten kan installeres selv under plantingen av pæren, for ikke å skade røttene senere..

Blomstersorg er enkelt og består av følgende:

  1. Vanning hver 3. dag i den varme sommeren og en gang i uken i kjølig vær.
  2. Mulching av voksne busker. Et lag humus vil forhindre rask fordampning av fuktighet, og vil også fungere som gjødsel.
  3. Topp dressing fra vår til august to ganger i måneden. Tidlig på våren kan du påføre nitrogengjødsel og deretter erstatte dem med fosfor – kaliumpreparater.
  4. Beskjæring av stilken etter blomstring for å la løken modnes.
  5. Graver opp pærene for lagring i september.

Planting, omsorg og lagring av gladioli om vinteren – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai