15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Chokeberry vin – en enkel oppskrift på en guddommelig drink

Fortell meg hvordan du lager chokeberryvin, en enkel oppskrift for late mennesker som meg. Vi kjøpte et hus, det er en gammel hage der flere store rognebusker vokser. Om våren blomstret de bare nydelig, så jeg tror det blir mye bær. Jeg hørte at de lager deilig vin. Del oppskriften, vær så snill, ellers er det synd å kaste slik rikdom.

chokeberry vin En vakker og rik mørk farge, men samtidig vil en lett diskret smak av fjellaskevin bli verdsatt av elskere av originale drinker. Og en enkel oppskrift med en minimumsmengde ingredienser vil hjelpe til med å tilberede vin fra chokeberry. Vinteknologi er nesten den samme som for druevin. Og ved utgangen får du en nesten halvsøt drink..

Chokeberry vin – en enkel oppskrift

tilberedning av bær For å lage vin trenger du:

  • fjellet aske-bjørnebær i mengden 5 kg;
  • litt sukker – 1 kg;
  • og litt vann – 1 l.

Forbered bærene først. Sorter dem forsiktig fra rusk, råte og umodne prøver. Sistnevnte vil hemme gjæring og tilsette syre til drikken. Og de råte kan ødelegge smaken ganske mye..

Mos de sorterte bærene godt med hendene slik at de lar saften renne. Hvis du skal gjøre et stort volum, kan du bruke en blender eller kjøttkvern. Rowanfrø er små og vil ikke gi bitterhet som druefrø.

Som for druer trenger du ikke vaske fjellaska. Vill gjærsopp “lever” på huden på bærene, som er ansvarlige for gjæring..

Så når bæremnet er “knust”, kan du starte tilberedningsprosessen.

Blackberry vin teknologi trinn for trinn

fjellaskeurtOverfør de knuste bærene til en plastbøtte (10 L) og tilsett halvparten av det angitte sukkeret (500 g). Den videre prosedyren består av følgende trinn:

  1. Plasser bøtta i et varmt rom i omtrent en uke for å få saften. Rør ofte i løpet av denne tiden. Signal om at det første trinnet er fullført – huden dukket opp, og massen begynte å skumme.rognesaft
  2. Klem den resulterende saften, og ta opp fruktkjøttet med hendene. Hell det i flasker, halvfulle. Installer luktfellen og legg den på et mørkt sted for gjæring.gjæring av vørter
  3. Gå nå til fruktkjøttet. Varm opp og tilsett vann og den resterende halvdelen av sukkeret. La det stå i 7 dager, så får du nok en porsjon juice, men ikke så konsentrert..fruktmasse sekundærjuice
  4. Bland den sekundære juicen ved å legge den til de første spinnflaskene. Fjern skummet først. Og igjen send til gjæring. Den varer omtrent en måned, hvoretter den unge vinen fjernes fra jevningen og sendes til moden.gjæring av ung rognvin

Rowan -vin modnes i opptil seks måneder på et kjølig sted. Fjern det fra sedimentet en gang i måneden, og tapp det på slutten og lagre det i kjelleren..

Du kan lage en drink med ren juice uten å trekke ut sekundære råvarer. I dette tilfellet, legg alt sukkeret på en gang, og kast bare fruktkjøttet..

Praktiske råd

vin fra fjellaskeGjæringsaktivitet avhenger av hvor mye sukker bærene inneholder. Det hender at de er sure, så urten ønsker ikke å reagere på noen måte. For forsikring kan du umiddelbart i første fase legge rosiner til saften.

Når det gjelder tilsetning av sukker, kan du ikke klare deg uten det i det hele tatt. Igjen, på grunn av det lave naturlige sukkerinnholdet i fjellaske. Rowanvin, tilberedt med ren juice, uten sukker, viser seg å være “svak”, omtrent 5% alkohol. En slik alkoholfri kompott, som ikke lagres på lenge.

Og en ting til: hvis du vil øke graden – fikser vinen med vodka eller alkohol. Selv med tilsetning av sukker, vil styrken i gjennomsnitt være 12%. Du kan legge til opptil 15% av vinmengden på scenen når du sender ung vin til modning.

Hjemmelaget chokeberryvin

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai