15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan få hippeastrum til å blomstre?

Hippeastrumet mitt er allerede tre år gammelt, hvorav to ikke har blomstret. Pæren hans er vakker og sunn, og bladene er også “duftende”, bare han vil ikke blomstre. Fortell meg hva som kan være årsaken og hvordan du får hippeastrum til å blomstre ?

Hippeastrums hoveddekorasjon er en høy pil med store grammofonblomster. Med riktig pleie blomstrer planten hvert år, og noen ganger til og med to ganger i sesongen. Imidlertid skjer det ofte at planten nekter å blomstre og bare danner løvverk. Hva du skal gjøre, hvordan du hjelper hippeastrum og får det til å blomstre?

hippeastrum blomstrer ikke

Svaret på dette spørsmålet avhenger av årsaken som påvirket den naturlige blomstringsprosessen. Det kan være flere slike grunner:

  • størrelsen på potten er feil;
  • feil ble gjort når du plantet pærene;
  • utilstrekkelig belysning;
  • rikelig vanning;
  • mangel på næringsstoffer;
  • tilstedeværelsen av skadedyr;
  • bladene ble avskåret for tidlig etter den siste blomstringen;
  • frøkapslen er ikke fjernet;
  • fravær av hviletid i hippeastrum.

Feil som ble gjort når du plantet en pære og valgte en gryte

plante løk

Hippeastrum vil ikke blomstre hvis en liten løk umiddelbart plantes i en romslig gryte. Det bør ikke være mer enn 2 cm mellom veggene i potten og selve pæren. I dette tilfellet vil blomsten lede all sin styrke til aktiv vekst, og blomstring vil ikke skje før løken i en slik potte vokser til ønsket størrelse.

Pæren, helt dekket med jord under planting, vil ikke blomstre heller..

For å eliminere feil, bør hippeastrum transplanteres i en trang gryte og begrave pæren i bakken bare opptil halvparten.

Feil belysning og vanning

belysning

Blomsterknopper av en plante legges bare i nærvær av god belysning. Derfor, selv etter at hippeastrum har bleknet, bør du ikke omorganisere potten umiddelbart på et mørkt sted der det vil mangle sollys..

En forsinkelse i blomstring kan utløses av kraftig vanning, der pæren begynner å råtne. Det er nødvendig å umiddelbart slutte å vanne hippeastrum og vente til jordklumpen tørker. Hvis pæren begynner å råtne, transplanteres den etter å ha renset den fra lagene som er påvirket av råte.

Samtidig vil dårlig og for tidlig vanning få planten til å omdirigere sin makt for å overleve, og blomstring vil ikke komme..

Mangel på næringsstoffer og tilstedeværelse av skadedyr

blomst med pil

For å gi hippeastrum de riktige betingelsene for utvikling og blomstring, bør toppdressing utføres regelmessig. Med mangel på ernæring vil det ganske enkelt ikke være noen styrke igjen for blomstring..

Skadedyrene som har slått seg ned på planten (insektskala, edderkoppmidd, orm) bidrar til utviklingen av forskjellige sykdommer der blomstring ikke forekommer. Det er regelmessig nødvendig å inspisere hippeastrum for påvisning av insekter, og hvis de blir oppdaget, behandle dem med spesielle preparater.

Beskjære blader og fjerne belgen etter blomstring

trimmet hippeastrum

Årsaken til fraværet av neste blomstring kan være for tidlig beskjæring av blader fra det bare falmede hippeastrumet. Blader kan bare kuttes etter at de har visnet selv. Gjennom dem leveres næringsstoffene som er nødvendige for restaureringen til pæren..

Hvis du ikke planlegger å samle frø, blir de visne blomstene kuttet av, og forhindrer at frøplaten modnes, da dette forhindrer løken i å bli frisk for neste blomstring.

Manglende hvileperiode

rød hippeastrum

For at hippeastrum skal blomstre igjen, må den få styrke. Ofte, etter blomstring, fortsetter planten å vokse massive blader voldsomt i stedet for å slippe dem. Deretter arrangeres en hvileperiode kunstig for ham. Sett gryten på et kjølig sted og reduser vanningen gradvis. Etter fullstendig opphør av vanning vil bladene falme, og hippeastrum trekker seg tilbake for å gjenopprette.

Hippeastrum: hvordan få det til å blomstre – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai