15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal du plante roser i åpen mark eller hvordan du bestemmer de optimale plantedatoene

Fortell meg når du skal plante roser i åpen mark? Jeg drømte lenge om en rosehage og endelig ble drømmen min oppfylt. Mannen min er i ferd med å fullføre arrangementet av forhagen, som jeg planlegger å plante alle med roser. Jeg vil ta mange frøplanter, ikke mindre enn 3 dusin, og jeg vil at alle skal slå rot. Det er allerede høst, men været er varmt. Du kan plante dem nå eller utsette leggingen av rosehagen til våren?

når du skal plante roser i åpen mark Uansett hvor mange roser som vokser i hagen din, vil du alltid skaffe deg en ny variant, spesielt hvis dette ikke er i samlingen ennå. Moderne hybrider har ofte en grei prislapp, så det er spesielt viktig å få det riktig. For at plantene skal slå rot med hell, bør du vite når du skal plante roser i åpen mark. For tidlig vårplanting kan føre til frysing av skudd fra returfrost. I tillegg vil frøplanter i uoppvarmet jord ha svært liten sjanse. En sen høstplanting vil heller ikke være gunstig, fordi jorden fortsatt må beholde fuktighet, og før frost vil det være nødvendig med tid for tilpasning..

Dermed er det to optimale landingsalternativer i forhold til timingen:

  • Vår;
  • høst

Når skal jeg plante roser i åpen mark om våren

når du skal plante roser om våren Det er vanskelig å nevne de eksakte datoene for vårplanting, siden våren kommer på forskjellige tidspunkter i hver region. Hovedfaren er tilbakevendende frost, som kan ødelegge kvistene som har begynt å vokse fra vårsola.. Du bør bli guidet av følgende funksjoner:

  • det bør ikke være sump på blomsterbedet, det vil si at det øverste laget av jorden er godt tørket;
  • jorda tint til en dybde på minst 30 cm og varmet opp til minst 8 ° C;
  • på avlingene som vokser i hagen, har knoppene ennå ikke begynt å blomstre, men bare hovnet.

I sør kan du starte arbeidet i hagen fra slutten av mars, i den sentrale banen – fra midten av april og i midten – ikke tidligere enn midten av mai..

Betingelser for å plante roser om høsten

når man skal plante roser om høstenHøsten er også en god tid for planting. Det er i denne perioden at roser vokser godt i rotsystemet. Hun nærer ikke bare busken som helhet, men hjelper også med å overvintre trygt. For en høstplanting er det viktigste at rosene rekker å slå rot før frosten begynner. Gjennomsnittlig daglig temperatur bør være rundt 4 ° C. Og før jorda begynner å fryse, er det lurt å ha 3 uker “på lager”. Denne tiden er nok til at plantene kan tilpasse seg..

Tidspunktet, igjen, avhenger av klimaet i regionen. I sør kan du plante til midten av oktober, i den midtre banen er det verdt å fullføre arbeidet før det andre tiåret i september.

Hvordan plante roser om våren – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai