15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor blomstrer ikke epiphyllum: mulige årsaker til fravær av knopper

Fortell meg hvorfor epiphyllum ikke blomstrer? Jeg har to planter, den ene er veldig ung, den andre er allerede i sitt tredje år. Ingen av dem har spiret enda, selv om butikkassistenten forsikret dem om at de var blomstrende varianter. De står på det vestlige vinduet og vanner i tide. Hva kan være årsaken?

hvorfor blomstrer ikke epiphyllum Epiphyllum finnes ofte ikke bare på vinduskarmer i private hjem, men også i kontorbygg. Det er enkelt og enkelt å dyrke en plante, men den største fordelen med planten er dens blomstring. Store duftende blomsterstander av hvit, gul eller rød farge med alle slags nyanser av disse blomstene tiltrekker seg umiddelbart oppmerksomhet. Med riktig pleie og passende forhold er disse kaktusene i stand til å legge knopper to ganger i året. Noen ganger lar blomstringene deg imidlertid vente. Det kan være flere grunner til at epiphyllum ikke blomstrer, og i de fleste tilfeller har ikke skogkaktusen skylden. Han lever under de forholdene som er skapt for ham. Men om blomsten er behagelig eller ikke, vil den bare vise tilstedeværelse eller fravær av knopper.

Så epiphyllum blomstrer ikke hvis:

  • potten er feil valgt;
  • det er ikke nok lys;
  • blomsten har et overskudd / mangel på næringsstoffer;
  • antialdringshårklipp utføres ikke;
  • busken transplanteres for ofte;
  • det er ingen eller feil organisert hviletid.

Epiphyllums klarer ikke å legge blomsterknopper i ung alder. Blomstring skjer bare 3-4 år med planteliv.

Hva er forholdet mellom krukkestørrelse, transplantasjon og blomstrende kaktus?

epiphyllum potten Det er ikke for ingenting at epiphyllums blomstrer bare i voksen alder. De første årene vokser de aktivt rotsystemet. Og først når røttene fyller plassen til blomsterpotten, begynner spirende prosess. Derfor er det viktig å velge en bred nok, men ikke dyp pott til kaktusen..

Av samme grunn bør du ikke transplantere busken hvert år og erstatte blomsterpotten med en mer romslig. I dette tilfellet vil kaktusen igjen kaste all sin styrke i å bygge opp røtter og glemme blomstringen. Det er nok å transplantere unge epiphyllums annethvert år, og voksne – 3-4 år.

Hvor mye lys og næring er nødvendig for vekst av en kaktus og legging av knopper?

belysning for epiphyllumEpiphyllums trenger sollys. Nordvinduer er ikke for disse plantene, de blomstrer sjelden der, og hvis dette skjer, er knoppene sjeldne og små. Rikelig og frodig blomstring er bare mulig under gode lysforhold. På de sørlige vinduene må du imidlertid skygge blomstene for direkte stråler for ikke å bli brent..

Toppdressing er også viktig, men gjødsel bør velges i henhold til kaktusens vekstsesong. Fra våren til slutten av sommeren er det nødvendig å introdusere mineralkomplekser, som foretrekker kaliumfosforpreparater. Overflødig nitrogen vil bare føre til aktiv vekst av stilkene på bekostning av blomstring. I hvileperioden trenger epiphyllums ikke fôring i det hele tatt..

Hvorfor blomstrer ikke epiphyllum uten beskjæring?

epiphyllum uten beskjæringBlomsterknopper av skogkaktus legges på unge, velutviklede stilker, mens gamle ganske enkelt tjener til å mate rotsystemet. Med jevne mellomrom er det nødvendig å kutte ut slike skudd for å stimulere dannelsen av nye. De vil gi knopper over tid. Tynne grener -stilker fjernes også – det vil ikke være blomster på dem.

Hva bør være hvileperioden for epiphyllum å blomstre årlig?

sovende periode i epiphyllumEtter hver neste blomstring trenger kaktusen hvile, mens det er viktig å skape de rette forholdene for den. Om vinteren bør potten flyttes til et kjølig rom og vanning bør reduseres til et minimum. Den optimale lufttemperaturen i rommet skal være 12 ° C varm. Hvis du lar blomsten være varm, kan du ikke vente på blomstring om våren. Men når epiphyllum begynner å danne knopper etter dvalemodus, kan den ikke forstyrres. Omorganisering og til og med snu av blomsterpotten vil føre til at planten kaster eggstokken..

Hemmeligheter for å vokse og blomstre epiphyllum – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai