15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vårpleie for bjørnebær og funksjoner ved beskjæring av en busk

På høsten plantet vi to busker med store frukter bjørnebær. Dette er våre første planter, så jeg vil gjerne lære mer om dyrkingens trekk. Fortell meg hva slags pleie bjørnebæret trenger om våren, spesielt hvordan du skal kutte buskene?

bjørnebær om våren Uten skikkelig oppmerksomhet vil kraftige bjørnebærbusker over tid raskt gjøre stedet til ufremkommelig jungel, dessuten kan man bare drømme om en velsmakende og sunn høst av svarte bær. For å kontrollere utviklingen og frukten av busken, er det nødvendig å utføre en rekke tiltak årlig. En av de viktigste aktivitetene er vårvedlikehold og beskjæring av bjørnebæret. Hva som må gjøres med begynnelsen av varme vårdager og hvordan du danner en busk på riktig måte, vil vi snakke om dette i dag.

Generelt kan alt vårarbeid med bjørnebær, uavhengig av variasjon, deles inn i stadier som utføres sekvensielt:

  • fjerning av ly;
  • beskjæring;
  • topp dressing;
  • forebyggende behandling.

Hver for seg bør det sies om vanning av busken: i begynnelsen av våren, når jorden fortsatt er full av fuktighet fra smeltet snø, trenger bjørnebæret det ikke, men bakken under busken må løsnes etter alle ovennevnte tiltak er fullført for å gi luft tilgang til røttene og forhindre rask fordampning av væske.

I fremtiden, spesielt i fravær av vårregn, må bjørnebærene fuktes regelmessig og rikelig (minst 2 bøtter vann under busken).

Åpne buskenetar ly

Først av alt, så snart snøen smelter og stabile positive verdier er etablert på gaten, må bjørnebæret frigjøres fra vinterlyet. Hvis materialet, spesielt ikke-vevet materiale, ikke fjernes i tide, vil det samle seg kondens under det, noe som kan føre til oppstart og utvikling av putrefaktive sykdommer.

Beskjære bjørnebærettrimmingskjema

Det er nødvendig å begynne å beskjære busken før knoppene åpnes på den. For å gi bjørnebæret en kompakt form, noe som gjør det lettere å ta vare på det, samt å få en rik høst, må du kutte busken på denne måten:

  • fjern alle tørre, syke, ødelagte og svake grener så lavt som mulig – det vil ikke være til nytte for dem;
  • på voksne busker, kutt også de skuddene som bar frukt i fjor helt – de har allerede fullført arbeidet og vil ikke gi bær i år;
  • kutt av toppen på de sentrale stilkene;
  • forkorte unge grener som vokser fra røttene;
  • hvis busken er for tett, bør den unge veksten tynnes ut.

Tidspunktet for vårbeskjæring avhenger av regionen der bjørnebæret vokser. I sør kan den utføres allerede i mars, i de sentrale regionene er det bedre å vente til april, og i nord, til slutten av mai..

Vi lager topp dressingfôring

Om våren, når den aktive veksten begynner, trenger bjørnebær nitrogengjødsel. For å hjelpe henne med å bygge opp den overjordiske delen, må du etter beskjæring tilsette saltpeter under busken med en hastighet på 20 g for hver meter av stammesirkelen. Når eggstokken begynner å danne seg på skuddene, er det verdt å legge til kaliumfosforgjødsel for å forbedre fruktkvaliteten.

Du kan begynne å mate bjørnebær allerede i mai..

Vi utfører forebyggende behandlingsprøyting

For å beskytte busken mot sykdommer og skadedyr, bør det siste trinnet være å spraye de trimmede buskene med legemidler som er rettet mot å forhindre problemer. En av de mest kjente bredspektrede midlene er karbofos. For forebygging er behandling med Aktellik også egnet. Hvis sykdommer eller insekter allerede er vert blant grenene, trenger du medisiner med en målrettet handling..

Videoinstruksjon for vårbeskjæring av fruktbær

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai