15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi sparer en rose i en gryte fra å tørke ut

Jeg kjøpte en romrose i forrige uke. Først var busken vakker, fortsatte å blomstre, men i går la jeg merke til tørre blader, og flere knopper ble plantet uten å åpne seg. Fortell meg hvorfor en rose i en gryte tørker og hva kan du gjøre for å redde den? Dette er min første rose, veldig vakker, det er synd hvis den dør.

rosen tørker Innendørs roser er delikate skapninger, og krever enda mer oppmerksomhet enn sine hageslektninger, fordi hjemmeklimaet er forskjellig fra utendørs forhold, og den begrensede plassen i potten påvirker også plantens velvære. Som oftest står blomsteroppdrettere overfor et slikt problem – i går begynner en vakker busk å tørke ut. Hvorfor tørker en rose i en gryte og hva skal jeg gjøre for å forhindre at den dør helt? La oss ordne det i rekkefølge.

Så den mest ufarlige situasjonen er når bladene på den kjøpte rosen tørker og faller av. Alt er klart her, denne busken gjennomgår en akklimatiseringsperiode. I blomsterbutikker hadde han helt andre forhold: luften var ikke så tørr, og han ble fylt med gjødsel for rikelig blomstring, til glede for kundene..

I de første ukene vil blomsten tilpasse seg sitt nye bosted, den kan til og med delvis kaste bladene. Du trenger ikke gjøre noe med det, bare legg potten på et lyst sted med en gang og vanne den med jevne mellomrom. Etter en stund vil busken bli vant til det og vil helbrede seg selv..

Den kjøpte rosen må trimmes umiddelbart etter at den er brakt hjem, og forkorte grenene til 5 knopper.

Mer alvorlige årsaker til tørking av en rose kan være:

  • omsorgsfeil;
  • tilstedeværelsen av skadedyr;
  • sykdom.

Feil omsorgrose spikret

Innendørs rose tørker hvis rommet er for varmt. Du kan ikke sette en blomsterpotte ved siden av et fungerende varmebatteri, og for å øke luftfuktigheten bør du spraye busken regelmessig.

Tidlig vanning er også av stor betydning: med mangel på fuktighet vil bladene smuldre. Vann planten så snart jorden tørker litt ut. Det ville være fint å bruke vanning gjennom en pall – i dette tilfellet vil blomsten selv ta den fuktigheten den trenger, og overflødig vann må tømmes.

Farlige skadedyrmidd på en rose

Hvis bladene ikke bare tørker, men samtidig er mørke flekker og spor av gnagning tydelig synlige på dem, er det verdt å behandle busken med Fitoverm fra bladlus og thrips. Legemidlet vil også bidra til å bli kvitt edderkoppmidd, som ofte vises på roser. Du finner den lett ved et tynt spindelvev under bladene..

Alle blader som er påvirket av skadedyr bør fjernes..

Hvordan kurere en rose?rosen råtner

Ganske ofte provoserer tørking av innendørs roser prosesser for råtning av rotsystemet. Dette skjer på grunn av overflødig fuktighet eller for tett jord som ikke har tid til å tørke ut. I dette tilfellet er det nødvendig å frigjøre busken fra den gamle jorden, kutte av de skadede røttene og skylle i en løsning av kaliumpermanganat. Bløtlegg deretter rosen i 30 minutter i en soppdrepende løsning og transplanter til et friskt, løst og næringsrikt underlag.

Video om det vanskelige ved omsorg for innendørs roser etter kjøp

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai