15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Høytytende og frostbestandig utvalg av tornebjørnebær Chester Thornless

I år ble hagen vår fylt opp med flere planter, blant dem – en ny hybrid av bjørnebær for oss. Jeg vil gjerne vite mer om ham. Vennligst gi en beskrivelse av sorten Chester Thornless bjørnebær. Når bær modnes og hvordan de smaker?

bjørnebær busk Blant gartnere er torneløse varianter av bjørnebær spesielt populære, siden ikke alle er klare til å ofre egne hender for en deilig høst. En av de mest ettertraktede variantene er Chester Thornless, en amerikansk hybrid avledet fra Thornfrey og Darrow..

Botanisk egenskapblomstrende bjørnebær

Beskrivelsen av bjørnebærsorten Chester Thornless bør begynne med det faktum at han tok ganske høye fleksible skudd fra foreldrene og nådde opptil 3 m høyde. Busken vokser seg store, halvkrypende fleksible stilker forgrener seg godt og er farget lysebrune. Blader som vokser suksessivt på grenene er mørkegrønne. På bakgrunn av dem ser rosa blomsterstander som blomstrer i begynnelsen av sommeren veldig vakre ut..

Det er bemerkelsesverdig at sorten er selvfornyende: Hvert annet år etter fruktingen dør grenene, og nye dannes for å erstatte dem, og dermed spør gartneren om hva som må kuttes.

Smakskvaliteterbær

Chester Thornless er en sen sort av bjørnebær, avlingen modnes på slutten av sommeren (august). Bærene er ganske store, avrundede, fra 5 til 8 g hver, malt blå-svarte og skinnende med en lys glans. En voksen busk gir nesten 20 kg søte bjørnebær med en behagelig svak syrlighet..

Størrelsen på bærene kan være forskjellig: både store og mindre prøver er tilstede på ett skudd..

Fordeler med sorten

Denne studless hybrid fikk sin popularitet takket være slike positive egenskaper:

  • høy produktivitet (sen blomstring utelukker den minste muligheten for frysing av blomsterknopper og blomsterstand);
  • motstand mot tørke og frost;
  • god transportbarhet på grunn av tett bærmasse.

Av manglene er det verdt å merke seg bjørnebærens manglende evne til å vokse i skyggefulle områder, men de fleste avlingene kan heller ikke skryte av dette. Busker trenger også ly hvis de vokser i de nordlige områdene, hvor vintertemperaturene faller under 30 grader under null..

Voksende funksjonerbjørnebær på en espalier

For å opprettholde utbyttet av sorten, bør Chester Thornless bjørnebær bare plantes i godt opplyste områder der fuktigheten ikke stagnerer. Den vokser best på loam. Siden buskene er høye, må du la det være et ledig mellomrom på opptil 2 m mellom dem, ellers blir bærene knust med en fortykket beplantning, og det vil være upraktisk å ta vare på og høste.

Høye halvkrypende skudd med stor mengde eggstokk trenger støtte. Det beste alternativet er å dyrke bjørnebær på et espalier.

Beskjæring er også viktig: for rikelig frukting er det nok å la 5-6 skudd på busken, resten må kuttes ut. Hver vår er det også nødvendig å kutte tørre og ødelagte grener, og for lange skudd som vil bære frukt i inneværende år, bør forkortes..

Chester Thornless Blackberry Harvesting Video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai