15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ta deg tid til å kaste syklamen etter at blomstringen er fullført

8. mars presenterte sønnen min en fantastisk blomst i en gryte – syklamen. Men snart bleknet den, løv bladene og visnet. Jeg kastet den i søpla. Og da lærte jeg at syklamener går i dvalemodus som bjørner. Fortell oss om dyrking av denne blomsterplanten!

syklamen blomstrer

Cyclamens liker ikke direkte sollys, så potter med disse blomstene er best plassert på vestlige eller nordlige vinduskarmer. For de som ikke har sørlige vinduer i leilighetene sine, er syklamen bare en gave, da den blomstrer i delvis skygge.

Under blomstring vannes syklamener en gang hver femte dag og sprayes konstant med vann. Det er best å vanne syklamen gjennom et brett, siden det er fare for at vann kommer på pæren ovenfra, og det råtner av dette. Under oppvarmingsperioden bør sprøyting utføres hver dag..

Gradvis blekner syklamen, bladene tørker opp, og det virker som om den dør. Men blomsten går bare inn i en hvilefase. På dette tidspunktet bør vanningen reduseres, men ikke stoppes, siden blomstens røtter er i live. Det er bedre å fjerne blomsterpotten fra vinduskarmen på et mørkt sted..

Søvnperioden er den beste tiden å transplantere syklamen. Ta forsiktig ut blomsten med en jordklump og legg den i en bredere og dypere beholder. Du trenger ikke å ta et stort fartøy. Avstanden fra kanten av potten til pæren skal være omtrent to til tre centimeter. Det er ikke nødvendig å utdype pæren, en tredjedel av den kan være over jordoverflaten.

Etter å ha våknet, utseendet på nye blader, blir cyclamen igjen overført til vinduet og vanningen økes.

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai