15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En bukett roser – hvordan du holder den frisk lenger

Jeg elsker roser veldig godt, mannen min gir dem alltid til meg for hver ferie. Dessverre forsvinner buketten raskt, og jeg vil gjerne beundre disse skjønnhetene lenger. Fortell meg hvordan du holder roser? Kanskje det er noen hemmeligheter som får dem til å leve lenger?

roser i en vase Kanskje er det ingen kvinner som er likegyldige for roser. Storslåtte knopper i de mest varierte fargene, stolt ruvende på en slank stilk og avgir en delikat edel aroma – hva kan være vakrere enn dette synet? Den eneste skuffelsen de gir er et kort “liv” etter kutting, men ekte kjennere av disse blomstene vet hvordan de skal bevare roser og deler gjerne sine hemmeligheter. Så, hva kan du gjøre for å holde rosene i vasen så lenge som mulig??

Følgende faktorer spiller en avgjørende rolle:

  • “Riktig” vase;
  • “Spesielt” vann;
  • forberedelse av blomster.

I hvilken vase er det bedre å sette roser?vase med roser

Valget av vase avhenger av bukettens høyde. Du må fokusere på lengden på stammen: jo lengre den er, jo høyere skal kapasiteten være. Etter nedsenking i vasen, skal rosene være minst halvparten i vannet, så du bør foretrekke høye, langstrakte retter, mens nakken skal være bred nok til at blomstene ikke skal trenge sammen.

Roser vil stå lengst i keramiske vaser, fordi de “skjuler” dem for lyset, og vannet vil ikke forringes så raskt, men det er bedre å nekte fra gjennomsiktige beholdere som krystallvaser.

Hvordan forbedre vannkvaliteten?vann til roser

For en bukett er det nødvendig å helle avgjort vann i en vase. Om vinteren bør den ha romtemperatur, om sommeren er det bedre å avkjøle den litt. For å få rosene til å vare lenger, tilsett i vannet:

  • en aspirintablett;
  • aktivert karbon tablett;
  • eddik og sukker (1 ss for hver liter væske).

De to første ingrediensene vil desinfisere væsken og hemme utviklingen av bakterier, og de to siste vil fungere som mat for blomster..

Vi legger buketten i vasen riktigbeskjæring

Etter å ha hentet buketten hjem, må du umiddelbart slippe den ut av emballasjen og forberede rosene. For å gjøre dette, senk tuppen av stiklingene i vannet, kutt skuddene på skrå (du kan også kutte dem på tvers). Dette må gjøres i vann, uten å nå blomstene, slik at luft ikke kommer inn i kuttet, og det ikke dannes plugger, noe som vil blokkere tilgangen til oksygen til rosene..fjerning av blad

Et annet viktig poeng: Alle blader som kan senkes i vann bør rives av for ikke å forårsake for tidlig forfall av blomster..

Hvor skal vasen plasseres?

Det sier seg selv at solen på bordet nær sørvinduet raskt vil “forkorte” rosens levetid, så du må finne det mørkeste stedet i huset for vasen (pantryet har ingenting å gjøre med roser). Det er ønskelig at det er kjølig der, siden varmen virker på blomster på samme måte som solen..roser

Hver annen dag må vannet skiftes ved å legge komponentene ovenfor til vasen. Du bør også oppdatere kuttene på blomstene og spray dem..

Ved å benytte deg av disse små triksene kan du forlenge bukettens levetid og beundre den en stund til..

Video om hvordan du kan forlenge levetiden til roser i en bukett

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai