15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal du plante thuja, tidspunktet for vår- og høstplanting

Fortell meg når du skal plante thuja? Jeg har lenge ønsket å plante dette vakre treet på tunet. På våren, mens jeg haget, savnet jeg muligheten til å kjøpe bartrær. Kan thuja plantes om høsten? Jeg hørte at det roter godt når som helst på året. Er det sånn?

når du skal plante thuja Thuja og andre bartrær gir sommerhuset et spesielt utseende. Eviggrønne skjønnheter med slanke former gjør gårdsplassen så nær som mulig til naturlige, ville forhold. I tillegg er det ikke vanskelig å dyrke dem. På grunn av kulturens upretensiøse natur utvikler de seg godt og overvintrer godt. For at en liten frøplante raskt skal strekke seg ut og få frodige former, er det imidlertid viktig å vite når du skal plante thuja. Landingsstedet har også betydning. Men selv om det er perfekt, kan sen avstigning gjøre alt forgjeves..

Som alle busker og trær plantes thuja enten om våren eller høsten. Generelt tåler kulturen både vår og høst å plante godt hvis den utføres i tide. Selv om thuja er frostbestandig, lider unge skjøre trær av en kraftig temperaturendring.

Uavhengig av tidspunktet for plantingen av frøplanten, må den utføres ved omlastning. Dette vil bidra til å unngå traumer i rotsystemet og øke sjansene for overlevelse..

Datoer for vårplanting av thuja

vårplanting De fleste gartnere foretrekker vårplanting. I dette tilfellet har thujaen tid til å vokse seg sterkere før den første overvintringen på det åpne feltet. I løpet av sommeren vokser frøplanten flere røtter og luftdelen, fjorårets grener er grovt. I denne formen er vinterfrosten i thuja ikke forferdelig.

Planten skal plantes tidlig på våren, i mars måned, så snart luften og jorda varmes opp. Hvis de strammes, slår plantene rot verre når det er varmt ute..

Når skal jeg plante thuja om høsten?

høstplantingAvhengig av dyrkningsområdet er tidspunktet for høstplantingen av thuja litt annerledes:

  • i sør, hvor høsten vanligvis er varm og langvarig, kan du begynne å jobbe i midten av oktober;
  • i den sentrale banen er det bedre å gjøre dette senest i september.

Rettidig høstplanting av thuja er en garanti for at planten får tid til å slå rot før ankomsten av stabil frost. Av ulempene med å plante om høsten, er det verdt å merke seg frysing av frøplanter under sen planting eller tidlig frost..

Oppsummert vil jeg gjerne legge til at noen gartnere planter thuja i lavsesongen, i begynnelsen eller på slutten av sommeren. I prinsippet er dette et helt akseptabelt alternativ, men på betingelse av at frøplanten er utstyrt med vanlig vanning. Ellers vil det ganske enkelt tørke ut av varmen..

Video om høstplanting av thuja

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai