15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når er det bedre å plante om roser og hvorfor gjøre det

Fortell meg når det er best å transplantere roser? I vår kjøpte jeg en ny variant med en interessant flekkfarge. Kortet indikerte at knoppene er store, men faktisk blomstret ganske små blomster på busken. Selv om fargen generelt samsvarte med den spesifiserte egenskapen. Men det er ikke alt: selve planten er på en eller annen måte veldig dårlig utviklet. Roser plantet i fjor bor i nærheten, så de ser ut som “old-timers”. Og denne vokste nesten ikke, kvistene er tynne. En venn sier at stedet ikke passet. Jeg bestemte meg for å transplantere, men jeg vet ikke om jeg skal vente til våren, eller er det mulig nå, til høsten?

når er den beste tiden å plante om roser Luksuriøse hageroser – planter som er flerårige og i mange år lever på ett sted, og gleder seg over blomstringen. I noen tilfeller må blomsterhandleren imidlertid endre “bosted”, og oftere – for å redde bushen. Gitt at voksne busker tåler denne prosedyren mer smertefullt enn unge frøplanter, er det viktig å vite når det er bedre å plante roser..

Når trenger roser en transplantasjon

høst rosetransplantasjon Hvis dronningen i hagen er komfortabel, utvikler hun seg godt og blomstrer rikelig.. Men noen ganger skjer det at landingsstedet enten først ble valgt feil, eller med tiden sluttet det å oppfylle kravene til farger, for eksempel:

  • stedet er i skyggen eller det gjengrodde treet har blokkert solen for rosen;
  • busken lider av trekk;
  • fuktighet stagnerer på plantestedet til busken.

I dette tilfellet er transplantasjonen ikke bare nødvendig, men viktig. I skyggen av rosen vil skuddene tynne ut og knoppene knuses. Fra trekk og overflødig fuktighet vil det begynne å gjøre vondt. Eller kanskje til og med et livsalternativ: du flytter og vil ikke dele med din favorittsort. Vel, hvordan kan du ikke grave det opp og ta det med deg?

Når er den beste tiden å plante om roser

vårrosetransplantasjonDet er to mest gunstige perioder for å flytte busker slik at de opplever minst stress:

  • tidlig på våren (men ikke før frosten forlater og jorda varmes opp);
  • slutten av august – begynnelsen av september.

Med vårtransplantasjonen er alt klart: på dette tidspunktet la naturen selv den aktive utviklingen av alle planter. Men det andre alternativet må brukes forsiktig. Fra og med det andre tiåret i september er det umulig å forstyrre rosen. Hun får bare ikke tid til å slå seg ned på et nytt sted og dør..

I noen tilfeller er sommeroverføring også tillatt. Men vær forberedt på at rosen må kuttes drastisk og deretter gi den god vanning og skyggelegging. Hvis skuddene til unge busker ganske enkelt blir forkortet, må de høye kuttes av, og etterlate ikke mer enn 50 cm i høyden. Du må også slette gamle grener.

Uavhengig av plantens alder, utføres transplantasjonen ved omlasting. Busken skal ikke bare graves, men samtidig ta en så stor jordklump som mulig, slik at alle røttene forblir i den. Tidligere er rosen rikelig kastet slik at jorden ikke smuldrer. Om nødvendig kan for lange røtter hakkes ved å drysse skivene. Å transplantere en blomstrende rose krever å ofre fremtidige knopper og beskjære dem. Så busken vil slå rot raskere.

Steg-for-trinn høst rosetransplantasjon-video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai