15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal jeg plante peoner: tidspunktet for høst- og vårplanting

Fortell meg når du skal plante peoner? En nabo har et veldig vakkert utvalg som jeg har tigget om lenge. Og nå har mine bønn blitt hørt. På slutten av sommeren skal hun dele buskene sine, og jeg ble lovet en del av de verdsatte blomstene. Av en eller annen grunn trodde jeg at peoner ble plantet om våren. Når er det bedre å plante dem? Er det en tidsforskjell og hva er det??

når man skal plante peoner Blomstrende peoner er et nydelig syn. Dette er det siste punktet, som indikerer at våren endelig har kommet til sin rett. Det hender imidlertid at urteaktige stauder etter planting får de første knoppene til å vente lenge. En av årsakene til dette fenomenet kan være plantetiden. Som alle flerårige avlinger trives peoner best når de roter om høsten. Men om våren er det også tillatt å plante unge busker. Det er vårplantingen som setter et preg på den videre utviklingen og følgelig tidspunktet for blomstring. Ved å vite når du skal plante peoner, kan du enkelt vokse sterke, sunne busker og fremskynde utseendet på knopper..

Fordeler med å plante peoner om høsten

høstplanting av pioner Med ankomsten av den første varmen begynner peoner i hagen aktivt å vokse løvmasse. I tillegg danner de til slutten av sommeren knopper, som vil gi nye blader og knopper om våren. Så, med de første tegnene på høsten, fryser buskene og alle vekstprosesser stopper. Det er denne gangen som er den mest gunstige for reproduksjon av peoner..

Det er nødvendig å begynne å plante peoner ikke tidligere enn slutten av august, men senest i midten av september. En tidligere planting kan ikke gi resultater – busken vil rett og slett ikke slå rot i varmen. Peoner som er plantet for sent vil heller ikke ha tid til å slå rot og vil dø..

Hvorfor anbefaler erfarne gartnere å avle og rotte peoner om høsten, og ikke om våren? Planting om høsten lar deg:

  • vellykket forankret delenki om vinteren;
  • bygge opp et godt rotsystem for neste sesong;
  • bli sterkere og mer hardføre busker;
  • bringe blomstring nærmere (muligens allerede neste vår).

Med vårens ankomst begynner peoner som er plantet om høsten å vokse mer aktivt og raskere enn sine “kamerater” som nettopp har slått seg ned i blomsterbedet. Følgelig er plantene mer utviklet, noe som betyr at de er ganske klare til å blomstre..

Når skal jeg plante peoner om våren?

vårplanting av peonerNoen ganger er det mulig å skaffe seg ønsket blomstring bare om våren. Dette bør imidlertid ikke stoppe, for selv da er peonene ganske i stand til å slå rot. Det eneste du må vurdere er at det er nødvendig å plante stiklingene så tidlig som mulig, mens det fortsatt er kjølig ute. Optimalt, hvis det blir april måned, men ikke senere enn begynnelsen av mai. Inntil de varme dagene kommer, har peoner en sjanse til å rote trygt. I tillegg vil de være i stand til å bygge jevnt opp både luftdelen og rotsystemet..

En av ulempene med vårplanting er blomstringsforsinkelse. Slike busker vil kunne vise knoppene sine bare neste år, eller enda senere..

Det hender at den kjøpte busken viste seg å være gammel nok og hadde det travelt med å kaste ut blomsterstandene. I dette tilfellet er det fortsatt bedre å forhindre ham. Knoppen skal kuttes av slik at den ikke tar bort styrken som trengs for å heie..

Video om planting av peoner om våren og høsten

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai