15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke en rose fra en skjæring: hvordan du gjør det

Fortell meg hvordan du dyrker en rose fra en skjæring? En nabo har et veldig vakkert utvalg av klatreroser, jeg har bedt henne om å dele det lenge og beholde et sted for en busk i nærheten av lysthuset, og nylig tok hun endelig med meg to stiklinger. Må de settes i vann eller kan de umiddelbart rotes i bakken?

rosestengel En av de enkle formeringene er å kutte roser. Denne metoden er enkel og lar deg få et nytt anlegg på kort tid. I tillegg krever busken som er oppnådd fra skjæringen ikke konstant forsiktighet når det gjelder å fjerne rotveksten, siden den praktisk talt ikke danner den. For at skuddet skal lykkes med å slå rot og danne en fullverdig plante, er det viktig å vite hvordan du vokser en rose riktig fra en skjæring, hvordan du velger og roter den, og også når det er bedre å gjøre det . Vi skal snakke om dette i dag..

Ikke alle varianter kan formeres ved stiklinger. Polyanthus, klatring og noen typer hybrid -te -roser har den høyeste overlevelsesraten for stiklinger, men park- og rynkede varianter er ekstremt motvillige til å slå rot..

Når er den beste tiden å rotere?stiklinger av roser

Den mest optimale tiden for poding av roser er begynnelsen av sommeren, da busken begynner å blomstre og kronblad faller. Stiklinger som er kuttet i denne perioden slår best rot..

Du kan også rotte stiklinger igjen fra vårens beskjæring av busken eller kutte om høsten, men i dette tilfellet må du passe på å lagre planten til neste vårplanting i bakken. I tillegg er selv roser fra en bukett egnet til roting, det eneste som må tas i betraktning er at stiklinger plantet om høsten, våren eller vinteren vokser røtter i lang tid, krever at det opprettes behagelige forhold og ikke alltid vil vær så snill med et positivt resultat..

Hvordan velge en stilk?forberedelse av stiklinger

Så, vi har allerede bestemt at sommerstiklinger slår best. La oss nå snakke om hvordan vi skal forberede dem. For reproduksjon bør du velge en lignifisert, allerede falmet, skyte med en diameter på 4 til 6 mm på busken.

Unge grønne kvister er helt ubrukelige til dette formålet – de er fortsatt for unge og har ikke akkumulert tilstrekkelig mengde karbohydrater som bidrar til veksten av sine egne røtter..

Vi høster stiklinger fra de valgte skuddene:

  • kutt av toppen med en falmet knopp;
  • vi kutter grenen i skaft opptil 25 cm lange, mens hver av dem må ha minst 3 levende knopper, i tillegg må det øvre snittet være rett og det nedre snittet skrått;
  • vi kutter av de nedre bladene og kutter av halvparten av bladplaten ved de øvre bladene;
  • dypp bunnskåret i Kornevin -pulver.

Den nedre delen av skjæringen, som vil være i jorden, kan i tillegg deles – dette vil akselerere rotdannelsen.

Roteringsmetoder for stiklinger av roser

Stiklingene er forberedt, det gjenstår å rotere dem. Dette kan gjøres på to måter:

  1. I vann. Vi legger skaftene i en liten beholder og heller litt vann. Vi bytter vann til ferskvann annenhver dag. Etter omtrent en måned vil røttene dukke opp, og så planter vi rosene i bakken og dekker toppen med en hette for første gang. På denne måten er bunndekke og dvergeroser best forankret..forankring i vann
  2. I jorda. Plant stiklingene umiddelbart i potter med næringsrik jord, sett dem på skrå, og dekk til med en pose eller flaske.forankring i jord

I tillegg kan du rotte stiklinger av roser i potetknoller eller bare i plastposer. Uansett hvilken metode du velger, for den første overvintringen, er det best å ta roser innendørs, siden unge busker kanskje ikke overlever vinteren ute..

Video om forplantning av roser ved stiklinger

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai