15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vårpleie for roser i landet

Min kone og jeg bestemte oss for å organisere en rosehage på dachaen, om høsten plantet vi flere rosenbusker og dekket dem for vinteren. Tidligere dyrket vi bare krysantemum, så vi kjenner ikke vanskelighetene ved å dyrke roser. Fortell meg hvordan du skal ta vare på roser om våren i landet?

Med vårens ankomst har roselskere mer trøbbel, fordi de trenger å forberede buskene kompetent til neste sesong.

ta vare på roser om våren

Vårpleie for roser i landet inkluderer:

  • rettidig fjerning av vinterlyet;
  • beskjæring og forming av en busk;
  • befruktning;
  • mulching av jord;
  • forebygging og beskyttelse mot skadedyr og sykdommer.

Fjerne vinterlyet fra busken

ly av roser

I utgangspunktet er den gamle plantingen av roser for vinteren dekket med jord, og om våren blir den ganske enkelt raket forsiktig fra bunnen av busken. Unge roser plantet om høsten trenger mer frostbeskyttelse. Med den første oppvarmingen kommer knoppene under ly til liv, så det er viktig å åpne busken i tide om våren.

I de nordlige områdene, hvor våren kommer litt sent, bør du ikke skynde deg å åpne roser, tvert imot – i mars anbefales det å kaste små hauger med snø på toppen av den. Busken er helt åpnet i april.

For tidlig fjerning av dekkmaterialet kan føre til frysing av rosen..

For å forhindre at vannet stagnerer rundt busken etter at snøen har smeltet, må det lages spor for å tømme det. Dekningsmaterialet fjernes ikke umiddelbart – rosen må ventileres og tempereres med jevne mellomrom, noe som øker lyet en stund. Det vil være mulig å endelig frigjøre rosene etter at jorda varmes opp 25 cm i dybden. Ly bør fjernes om kvelden.

Vårbeskjæring av roser

sanitær beskjæring av roser om våren

Vårbeskjæring av roser utføres med det formål å forynge busken og dens dannelse. I denne forbindelse er beskjæring delt inn i:

  1. Sanitær beskjæring – sørger for fjerning av syke og frosne grener. Tynne skudd som vokser inne i bushen, kan også kuttes. Sistnevnte bør fjernes for å sikre ventilasjon av kronen..
  2. Hovedbeskjæring – sunne sterke skudd bør forkortes over den øvre levende knoppen.

viktigste beskjæring av roser om våren

Snittet skal være flatt og ha en hvit kjerne. Hver skive er behandlet med hage var..

riktig snitt

Gjødsling

fôring av roser om våren

Roser trenger to fôringer i løpet av sesongen. Den første bør gjøres umiddelbart etter beskjæring. For lang og rikelig blomstring påføres potasj, fosfor, magnesium og nitrogengjødsel under busken på den løsne og rikelig fuktede jorda. Kyllingskyll er mye brukt av blomsteroppdrettere som vårfôring. Den andre fôringen utføres om sommeren før den andre blomstringen..

Jordklipping

mulching roser om våren

Om våren må jorda rundt busken mulkes med sagflis for å skape ekstra beskyttelse for rotsystemet. Mulch vil la varme og fuktighet vare lenger. Det er også godt å bruke kompost, fugleskitt eller høy til dette formålet..

Landet rundt busken må løsnes, vannes, gjødsles og mulkes i et jevnt lag (5-6 cm), uten å dekke bakken.

Forebygging og beskyttelse mot skadedyr og sykdommer

3-4 dager etter beskjæring må roser behandles med spesielle komplekse preparater for å beskytte mot sykdommer. Insekt skadedyr vil bidra til å ødelegge produkter som Antio og Karbofos.

Erfarne blomsteroppdrettere for å forebygge sykdommer anbefaler å behandle roser om våren med en løsning av parafin (1 ts for en bøtte med vann) eller en 3% løsning av kobbersulfat.

Sprøyting bør gjøres i rolig vær to ganger med en 2-ukers pause..

Riktig og rettidig vårpleie for roser vil sikre en sunn utvikling og rikelig blomstring til høsten.

Video om vårpleie for roser av forskjellige varianter

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai