15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke roser hjemme i poteter

Jeg har mange rosenbusker på stedet. Jeg kjøpte alltid ferdige frøplanter, og en venn rådet meg til å prøve å dyrke roser alene ved hjelp av poteter. Hun sier at stiklinger slår godt rot i det. Fortell meg hvordan du dyrker roser i poteter hjemme?

Alle som elsker roser har prøvd å dyrke dem på egen hånd minst en gang, og resultatene var ikke alltid gledelige. Som du vet er rosen litt lunefull, og det er ikke alle som lykkes i å få en ny frøplante..

rose og poteter

Stiklinger, som ofte brukes til reproduksjon, dør selv under forankring: av mangel på oksygen når de spirer i vann, eller de tørker ut når de bruker metoden for å plante i jorden for spiring. For å unngå disse feilene, anbefaler erfarne blomsterhandlere å prøve å dyrke roser hjemme fra stiklinger i poteter. Potetene vil ikke bare opprettholde det nødvendige fuktighetsnivået, men også dele stivelsen med stiklingene. Les: hvordan dyrke en rose fra en skjæring hjemme?

Skjæreforberedelse

forberedelse av stiklinger

For spiring kan du bruke både stiklinger fra en busk som vokser på et blomsterbed, og stiklinger fra en blomst i en bukett. For å forberede stammen for roting:

  1. For et godt sunt skudd, kutt av en del på opptil 25 cm med en skarp kniv eller beskjæringssaks.
  2. Det øvre snittet skal stikke 1,5 cm over nyren, og er laget i en rett vinkel.
  3. Bunnsnittet må gjøres i spiss vinkel.
  4. Fjern bladene fra skjæret, og la et par stykker ligge på toppen.
  5. Behandle skivene med kaliumpermanganat (svak løsning).
  6. Ha kuttet i en løsning av en vekststimulator (Kornevin eller Heteroauxin) for en dag.

Bruken av et biostimulerende middel vil bringe utseendet på røttene nærmere, og om noen uker vil skjæringen allerede spire. Uten et vekststimulerende middel vil denne prosessen ta en måned..

Å plante stiklinger i poteter

stiklinger i poteter

Stikk den tilberedte stilken inn i potetknollen med et skarpt snitt. Den skal være fri for skader og uten øyne. En stilk sitter fast i en potet.

Plant en potet med et skaft i en gryte med næringsrik jord, legg et dreneringslag av ekspandert leire på bunnen av blomsterpotten, og dekk den med en glassburk på toppen. Du kan også bruke en plastflaske.

stiklinger plantet i flasker

Bladene på håndtaket skal ikke komme i kontakt med glassets vegger..

Skjærepleie

Plasser potten med plantede stiklinger på et varmt sted med god belysning. Vann to ganger hver tiende dag, unngå stagnasjon av vann, ellers kan skjæringen råtne. Sprøyting av bladene godt.

Etter at skuddene dukker opp (etter to til tre uker), må krukken åpnes med jevne mellomrom og gradvis herde rosen under normale temperaturforhold. Hver gang økes oppholdstiden med åpen bank, og etter to uker blir den helt fjernet..

Hvis en stilk med nye skudd også kaster ut en knopp, må den kuttes av slik at den ikke tar bort blomstens styrke.

Å plante rotfestede stiklinger i et blomsterbed

forankret rosestengel

Roser dyrket i poteter, i sammenligning med vanlige frøplanter, har en noe redusert immunitet. Derfor anbefales det å transplantere dem i åpen mark om våren, slik at busken rekker å bli sterkere før froststart.

Om vinteren bør en ung rose være dekket. For å gjøre dette kan du ta nåletre eller sprinkle busken med falne blader fra frukttrær og busker, og legge jorden på toppen slik at bladene ikke blåses bort av vinden. Det er nødvendig å varme rosen bare etter en vedvarende kald snap (5 grader frost), hvis den er gjort for tidlig, begynner den å spire.

Video om reglene for å heie en rose i en potet

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai