15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fortell meg hvordan du bruker rosenblad hjemme

Jeg har lenge drømt om å plante roser, og nå har drømmen min blitt oppfylt – jeg har en nydelig rosehage. Og nå dukket spørsmålet opp, hva skal jeg gjøre med falmede blomster? Det er synd å kaste det! Fortell meg hvordan du kan bruke rosenblad hjemme?

Elskere av blomster som vokser roser på nettstedet deres, kan bare misunnes. Tross alt har de i hendene et universelt råmateriale som alt kan lages av. Dessuten brukes de både ferske og tørkede..

Hvordan forberede rosenblader

Rose blader

Du må plukke blomster om morgenen eller etter regn. Det viktigste er ikke å gå glipp av det riktige øyeblikket – rosen skal åpne helt og er allerede klar til å smuldre.

Den enkleste måten å forberede kronblad på er å henge en plukket rose helt. For å forhindre at blomsten metter støvet, pakk den inn med gasbind. Når rosen er tørr, demonter du den til kronblad. Eller du kan bare strø kronbladene på papir for tørking.

Det er bedre å lagre tørkede roser i en glassforseglelig beholder i ikke mer enn et år..

Roser og kosmetologi

Det bredeste anvendelsesområdet for rosenblader er kosmetologi. Så vi bruker roser til fordel for sjelen og kroppen:

  1. Rosevann: hell kokende vann over tørkede kronblad og la stå i 30 minutter. Oppbevares i kjøleskap i maksimalt 3 dager. Slikt vann lindrer irritasjon godt..rosa vann
  2. Lotion for å gni tørr hud i ansiktet: 1 ss. hell kronbladene med mandelolje og varm i et vannbad til kronbladene gir fra seg all fargen. Press. For tilberedning av lotioner er det bedre å ta røde roser, siden de har flere fordelaktige egenskaper..
  3. Hvis du fryser inn lotionen, får du en kosmetisk is for å gni ansiktet..
  4. Rosenblader er gode for et avslappende bad: Bare legg dem i varmt vann og nyt..
  5. Rose olje: i en glassburk, bland kronbladene med olivenolje 1: 1, dekk til og la stå i solen. Etter en uke er oljen klar. Oppbevares i kjøleskapet i et år.

Roseblader i matlaging

Rosenblad syltetøy

Terose er mye brukt i matlaging. Veldig velsmakende og aromatisk syltetøy er laget av kronbladene..

For å gjøre dette, hell over 100 g friske kronblad med kokende vann og legg det umiddelbart i kaldt vann. Gjenta prosessen 2-3 ganger. Videre i 1 ss. vann, tilsett 1 kg sukker, tilsett kronbladene, kok opp og la det fremtidige syltetøyet stå i 10 timer for å brygge. Neste gang, kok det i 25 minutter, tilsett 2 ss. l sitronsaft, mørk i 3 minutter, og du kan rulle.

Rose petal behandling

Rose syltetøy har medisinske egenskaper og brukes i folkemedisin i behandlingen av ulike typer betennelse i munnhulen, magesykdommer. Og med roseolje kan du tørke sår som ikke helbreder..

Video om bruk av rosenblad til innredning av hjemmet

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai