15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan plante en rose på en rosehip ved spirende

Jeg fikk en dacha av bestemoren min, og med den – hyben. Jeg ville grave den opp for å utvide rosenhagen, og en nabo rådet meg til å bruke buskene til poding av roser. Kan jeg som nybegynner trinn-for-trinn-instruksjoner for poding av en rose til en hyben? Og også, når er det bedre å bli vaksinert?

podet rose Som du vet, krever en rose oppmerksomhet og forsiktig omsorg. Selv om alle kravene til dronningen er oppfylt, kan hun imidlertid lide av en kald vinter eller en kraftig temperaturendring. For å øke buskens vinterhardhet har blomsteroppdrettere lenge brukt metoden for å podde roser på hyller. Vill busk tåler lett frostvintre, i tillegg er det mindre sannsynlig at det er mer og mindre utsatt for angrep av skadedyr. Les: hvordan dyrke en rose fra en skjæring hjemme om høsten?

Når kan du bli vaksinert??

Avhengig av tidspunktet er det:

  1. Vårvaksinasjon. Prosedyren må utføres senest i slutten av mai, til knoppene begynner å blomstre..
  2. Sommervaksinasjon. I august har roser blomstret og er i aktiv sapstrøm, noe som bidrar til enkel separering av barken og god engraftment av scion..
  3. Vintervaksinasjon. Du kan plante en rose på slutten av vinteren, men denne metoden krever foreløpig høsting av en rosehip seedling og roseskudd. Om høsten bør hyben transplanteres i en gryte og senkes ned i kjelleren. Rose stiklinger er også lagret der..

Hvordan velge riktig aksje og scion?

For bestanden er det best å bruke hybenvarianter med økt vinterhardhet. Det er ønskelig at det ikke er mange torner på skuddene – dette vil komplisere podingsprosessen. Det er ideelt å vaksinere på hunden rose dog rose, den vintrer godt og er ikke veldig stikkende.

Bare nype frøplanter som ikke er eldre enn tre år, vokst fra frø, er egnet som bestand..

5-7 dager før vår- eller sommervaksinasjonen må hybenbusken vannes regelmessig. Dette fremmer økt sapstrøm i skuddene, noe som gjør barken lettere å eksfoliere.

Når det gjelder rosen, for scion, bør du velge sunne årlige skudd, som treet er godt modent (det skal være glatt og skinnende), med høyt utviklede knopper.

Trinn-for-trinn-instruksjoner for poding av en rose til en hyben

Ifølge anmeldelser fra erfarne blomsterhandlere, oppnås et av de beste resultatene ved å pode en rosa knopp inn i rotkragen på en hyben eller spirende. Overlevelsesraten med denne metoden er mer enn 90%.

Handlingsrekkefølgen er som følger:

  1. Hybenbusken skal graves ut litt til rotkragen er eksponert og tørkes godt av med en fuktig svamp. Roten må være ren slik at jorda ikke kommer inn i podingsstedet..
  2. Med en skarp kniv gjør du to kutt på barken på nakken – en langsgående, ca 5 cm lang og en tverrgående, ca 2 cm. De skal plasseres slik at bokstaven “T” oppnås.snitt i nakken
  3. Klipp av den største knoppen fra stilken på rosen. Gjør kuttet skrått, og klaffens totale lengde er ikke mer enn 3 cm.roseknopp
  4. Åpne forsiktig snittet på nakken på hyllene og sett knoppen fra den rosa skuddet inn i den. Selve nyren skal forbli utenfor. Forkort klaffen om nødvendig.podet nyre

Lukk snittet på nakken tett, fest nyrene og pakk vaksinasjonsstedet med elektrisk tape. Grav i en nypebuske slik at bakken dekker kikkhullet litt. Hvis nyren etter en måned forblir grønn, var vaksinasjonen vellykket.

Grafting av en rose på en nype med en knopp under barken – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai