15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Delikat sjarm av hagen din – rose Pierre de Ronsard, foto og beskrivelse

Hvilken art tilhører Pierre de Ronsard -rosen? Det ville være interessant å se et bilde og en beskrivelse av denne sorten. Jeg kjøpte en ung frøplante om våren, det var ingen navneskilt. Selgeren sa bare at den blomstrer veldig frodig og blomstrer lenge, hele sommeren. Busken slo rot, og ved høsten ga den mange kvister, men det var ingen knopper ennå. En interessant form begynner å danne seg. Et nesten lite tre har vokst fra tre grener med unge skudd som ligger til side. Så jeg ble nysgjerrig på hva som ville komme av det..

rose pierre de ronsard foto og beskrivelse Den kan med rette kalles den vakreste rosen blant frottévarianter, mens en vedvarende plante er gjemt under et grasiøst utseende. Rose Pierre de Ronsard, hvis bilde og beskrivelse er kjent over hele verden, ble født i Frankrike. Hun samsvarer fullt ut med hennes romantiske hjemland, fordi hun personifiserer den ømhet som spenner fra nesten tornløse skudd til store utstoppede roseknopper.

Sorten er oppkalt etter den franske poeten, men er kjent under navnet hans hovedsakelig i hjemlandet. Det internasjonale navnet er mer “talende” – Paradise -rosen, Edens rose.

Rose Pierre de Ronsard – foto og beskrivelse

rose bush pierre de ronsard I henhold til buskens struktur tilhører rosen klatrearten, men den er en klatrer. I motsetning til klatreroser (vandrere) med tynne fleksible grener og enkel blomstring, er klatrerskudd grove, rette og krever støtte, men blomstringen varer hele sommerperioden.

Det var akkurat det Pierre de Ronsard -sorten viste seg å være. Busken består av mange stive grener, nesten uten torner, som ikke klarer å krølle seg langs støtten. Den vokser i høyde med mer enn 3 m, og er halvparten av høyden i diameter. Dette forhindrer imidlertid ikke at busken holder seg pen på grunn av at rette greiner bøyer seg grasiøst under vekten av mange knopper og avviker til siden i buer.

Sorten kan dyrkes på en stamme. Den er frostbestandig, tåler tørke og temperaturer ned til minus 23 ° C. Motstandsdyktig mot mugg og svart flekk, men sårbar for høy luftfuktighet. I en regnfull sommer har knoppene ikke nok sol og varme, og de har ikke tid til å åpne.

Blomstrende funksjoner

rose bloom pierre de ronsardUnder ideelle forhold, som denne sorten ble skapt for, blomstrer rosen fra tidlig sommer til tidlig høst uten avbrudd. Men dette er bare mulig i varme og tørre somre og hovedsakelig i middelhavsklima..

I russiske hager foregår blomstringen oftest i to bølger, som varer nesten en måned og med samme pause:

  • den første blomstringen skjer i det siste tiåret av juni;
  • den andre bølgen starter i midten av august.

rosenknopper pierre de ronsardDe største rosene er fra den første bølgen, diameteren når 15 cm, og opptil 3 stykker er bundet på hver gren. Roser med “økt terry”, for i en full og tung knopp er det minst femti kronblad. Når blomsten er helt åpnet, tar den form av en bolle. Kronbladene i seg selv er elfenben, men med karmosinrøde karminkanter. På grunn av dette, når rosene fremdeles er på halvåpningsstadiet, ser det ut til at midten er mørkere.

Blomster har nesten ingen aroma og brukes sjelden til kutting, fordi de ikke er beregnet på dette. Men en kuttet kvist kan stå i en vase i omtrent en uke..

Videovurdering av rosen Pierre de Ronsard

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive