15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bearbeiding av roser om høsten før ly for vinteren – vinterfôring og sykdomsforebygging

Hva og i hvilken tidsramme utføres behandlingen av roser om høsten før lyet for vinteren? Etter fjorårets overvintring var mange av buskene mine veldig syke, og på de resterende bladlusene spiste nesten alle knoppene. Jeg vil beskytte rosehagen min og utføre forebyggende behandling, ellers er det veldig vanskelig å bli kvitt både sopp og skadedyr. Og hvilken gjødsel kan brukes på høsten?

behandle roser om høsten før de skjuler seg for vinteren Den viktigste tiden for en rosehage er på ingen måte våren, men vinterperioden. Hvordan plantene overlever, avhenger ikke bare av fremtidig blomstring, men også av plantens helse generelt. Å bearbeide roser om høsten før ly for vinteren er en av de viktige forberedende prosedyrene. Selvfølgelig er det ly som er den mest pålitelige beskyttelsen for roser mot frost og plutselige temperaturendringer i overgangstidene. Men hvis rosene er syke eller skadedyr har lagt seg på dem, blir de svekket. For å forhindre frysing og tap av rosehagen, må den behandles på slutten av vekstsesongen..

Behandler roser om høsten før de skjuler seg for vinteren

forbereder roser til overvintring Det er to stadier for å forberede rosenbusker for overvintring, og forskjellen mellom dem avhenger av formålet med prosedyren:

 • høstfôring av planter med spesiell gjødsel som vil styrke dem og stimulere legging av blomsterknopper;
 • forebyggende behandling mot sykdommer og skadedyr.

Prosedyresekvensen er som følger: buskene mates først, deretter kuttes de av. Deretter behandles de for desinfeksjon og profylakse, og først da, i siste sving, dekkes de.

Når og hvordan å mate roser om høsten

høstfôring av roserHvis plantene trenger nitrogen i begynnelsen av sesongen, så på slutten – kalium og fosfor. Disse elementene er ansvarlige for både fremtidig blomstring og god vinterhardhet. Høstfôring utføres i de siste dagene av september – begynnelsen av oktober. Det er best å bruke gjødsel ved roten når du vanner eller tørker, og legger dem inn i jorden.

Til disse formålene kan du bruke organisk materiale (aske, kompost), så vel som slike mineralpreparater:

 • superfosfat;
 • kaliumsulfat;
 • kaliummagnesium;
 • ferdige mineralkomplekser fra forskjellige selskaper.

Når det gjelder nitrogengjødsel, er maksimalt når de kan brukes siste gang, midten av august..

Hvordan behandle roser fra sykdommer

behandling av roser om høsten før ly for vinteren med soppdrepende midlerEn god beskyttende og helbredende effekt gis ved å spraye buskene med Bordeaux -væske. Men hvis preparater som inneholder kobber allerede har blitt brukt i løpet av sesongen, er det bedre å erstatte dem med andre soppdrepende midler, for eksempel:

 • Fundazol;
 • Fitosporin;
 • Topas;
 • Hastighet;
 • Hom.

Noen gartnere foretrekker bare naturlige folkemedisiner. Imidlertid er de bare gode for profylakse, og askeinfusjon er den beste. Hvis det er alvorlige problemer, er det tryggere å bli kvitt sopp ved hjelp av soppdrepende midler. Og fra masseødeleggelse av skadedyr – insektmidler.

Hvordan sprøyte roser for vinteren

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive