15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Noen få ord om planting og omsorg for klatreroser

Mannen min ga meg en bursdagsgave og bygde et lite lysthus. Jeg vil plante klatreroser nær henne. Fortell meg hvordan du skal plante og ta vare på klatreroser?

steg på buen Krøllete roser vokser på nesten alle steder, fordi de ikke bare ser vakre ut, men også kan edle selv det mest stygge hjørnet, enten det er et uthus eller et gammelt gjerde. Hva kan vi si om lysthusene, dekket med velduftende flerfargede busker – på varme sommerkvelder er det så hyggelig å tilbringe tid i dem, nyte utsikten og puste inn en subtil duft.

Å plante klatreroser og ta vare på dem krever i prinsippet ikke spesiell, spesiell kunnskap, men noen nyanser må fortsatt tas i betraktning.

Hvor og når er det bedre å plante roser

Roser elsker god belysning, de vokser deretter raskt og blomstrer aktivt, så det beste stedet for en busk ville være den sørvestlige delen av hagen eller gårdsplassen. Men det er ønskelig at solen ikke lyser området hele dagen, siden med langvarig eksponering for strålene kan bladene og blomsterstandene tørke ut og miste fargen.

Du kan ikke plante planter på hjørnet av huset, der det er trekk, og i myrlendt område..

Frøplanter slår like godt rot:

  1. Om våren, når du lander i begynnelsen av mai.
  2. Om høstensenest i oktober.

Forbereder frøplanter for planting

plante beskjæring

Kjøpte roser med åpent rotsystem skal legges i vann i en dag. Før du planter, fjerner du blader, knopper under podingsstedet, og du kutter også røttene og selve frøplanten, og etterlater omtrent 30 cm. Behandle kuttpunktene på røttene med en løsning av kobbersulfat.

Hvordan plante en klatrerose på riktig måte

plante en rose

Landingsstedet må være forberedt på forhånd:

  • 2 uker før planting, tilsett humus, torv og eventuelt kalk;
  • grave opp.

Et plantehull bør graves 50 * 50 cm i størrelse. Når du planter busker i rader mellom dem, må du legge igjen en avstand på minst 1,5 m og samme mengde i gangene. Hvis klatreroser er plantet nær et gjerde eller en vegg, må du trekke deg tilbake 50 cm. Den samme avstanden bør være til støtten når du planter på lysthuset.

Rosenpodestedet bør utdypes i jorden med 10 cm.

Plasser frøplanten i det forberedte plantehullet, spre røttene og dryss den halvveis med jord. Vann deretter rosen godt og tilsett nødvendig mengde jord. Etter planting, spud eller surround med grangrener.

Videre stell av roser

roser blomstrer

Klatreroser trenger rettidig omsorg, nemlig:

  1. Vanning. Det er nok å fukte jorda under busken en gang i uken, helle ut minst 10 liter vann, og deretter løsne jorden eller dekke den med mulch.
  2. Topp dressing. Hvis gjødsel ble introdusert under planting, vil det bare være nødvendig å gjødsle rosene neste år. For å gjøre dette, på våren, mat rosene med ammoniumnitrat to ganger (etter å ha fjernet ly og igjen etter 2 uker). I løpet av knoppdannelsen, påfør komplekse mineralgjødsel, og før blomstring – organisk materiale. Når rosen blomstrer, påfør komplekse preparater igjen, og om høsten – superfosfat og kaliumsalt.
  3. Beskjæring. I tillegg til sanitær beskjæring, i roser som blomstrer en gang i sesongen, etter blomstring, bør fjorårets skudd kuttes. Men i varianter som er forskjellige i gjentatt blomstring, kan slike grener fjernes ikke tidligere enn etter 3 år..
  4. Knyting. For at busken skal ha en vakker form, er det viktig å etablere en støtte og knytte skuddene i tide, mens du legger dem i ønsket posisjon.
  5. Forbereder seg til vinteren. Klatreroser om vinteren trenger ekstra dekning. For å gjøre dette må buskene fjernes fra støtten og festes til bakken..

Hemmeligheter for voksende klatreroser, video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive