15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Superstor og rikelig blomstrende rose av Leonardo da Vinci – et leksikon om roser om det beste utvalget av floribunda

Hva slags rose tilhører Leonardo da Vinci, rosens leksikon skriver at det er en floribunda, og i andre kilder fant jeg ut at det er en gammelengelsk rose. Hvem skal tro? Jeg har denne skjønnheten bare det første året, til jeg så noe spesielt enestående. Ja, den blomstret, knoppene er virkelig veldig doble, med en vakker farge, men det var ikke nok av dem. Sannsynligvis på grunn av min unge alder, så jeg venter litt lenger. Og det er også veldig interessant i hvilken høyde den vokser og om den trenger støtte og binding?

rose leonardo da vinci leksikon om roser En av de beste variantene av Romance -samlingen er rosen til Leonardo da Vinci, rosens leksikon setter den i rekken av de mest fremragende artene. Hun mottok sin anerkjennelse først og fremst takket være den nydelige og lange blomstringen. Sorten er imidlertid ikke bare svært dekorativ, men har også god immunitet mot sykdommer og god frostbestandighet..

Ikke forveksle Leonardo da Vincis rose med Leonardo da Vincis røde rose. Den andre hybrid er ganske enkelt en nær slektning, en “klon”. I motsetning til den første sorten med en rosa farge, har den andre arten rødbrune blomster, dessuten er det enda flere kronblad i dem.

Rose av Leonardo da Vinci – et leksikon om roser om det beste av nostalgiske varianter

rose bush leonardo da vinci Et slikt melankolsk navn på rosen er ikke gitt forgjeves. Dens doble begerblomsterstand ligner veldig på gamle engelske roser. Faktisk representerer sorten roser fra floribunda -gruppen. Dette er kompakte busker, som blomstrer voldsomt i nesten 4 måneder med korte pauser i doble knopper i grupper.

Høyden til Leonardo oppgitt i leksikonet er litt mer enn 1 m, men generelt avhenger det av forholdene og klimaet for dyrking. Planten kan være veldig kompakt, ikke høyere enn 60 cm, eller den kan strekke seg litt mer. Men vanligvis vokser roser ikke over 1,5 m, mens de har en diameter på omtrent 1 m.Dette er en nesten sfærisk busk. Og uansett vil den være tykk, med mange oppreist skudd og skinnende mørkegrønne blader..

rose blomst leonardo da vinciHovedfordelen med sorten er blomstring, som forekommer i flere bølger og varer fra det andre tiåret i juni til begynnelsen av høsten. I varme områder fortsetter Leonardo å blomstre helt i midten av oktober, til frost kommer. På hver gren knyttes opptil 5 knopper i form av en bolle eller et glass. De er ikke veldig store, ikke mer enn 10 cm i diameter, men tett doblet. En blomst kan bestå av nesten hundre kronblad. Hovedfargen er rød, men den endrer seg litt. Uåpnede knopper er mørkere, nesten lilla, og når kronbladene åpner seg, blir de rosa-crimson.

Funksjoner i voksende varianter

trekk ved å dyrke roser Leonardo da VinciDenne romantiske rosen er lett å ta vare på, fordi den har gode egenskaper:

  • høy immunitet mot svart flekk og mugg, som de fleste roser lider av;
  • frostbestandighet (dvalemodus uten ly ved minus 20 ° C);
  • blomster beholder formen i en regnfull og vindfull periode, ikke smuldre;
  • rik farge på knopper blekner ikke i solen.

Som de fleste floribundas har ikke Leonardo da Vinci en lys duft. Rosen har en nesten umerkelig duft, og ikke blomstret, men fruktig.

Du kan plante Leonardo da Vinci både i solrike områder og i blomsterbed med diffust lys. På grunn av sin motstand mot sykdom, krever en slik rosehage ikke hyppige forebyggende og terapeutiske behandlinger med kjemi. Det er nok å vanne busken en gang i uken, og mate den, som alle roser, to ganger i måneden med mineralkomplekser. Oppreist skudd trenger ikke støtte. Når den vokser i midtbanen, er det bedre å dekke buskene for vinteren..

Når det gjelder beskjæring, gjelder reglene for alle typer floribunda. Om våren blir skuddene forkortet til 4 friske knopper og tynne grener fjernes, som nesten aldri knopper på grunn av svakhet.

Videovurdering av Leonardo da Vincis rose

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive