15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi bryr oss om syklamen riktig: hva elsker en blomst

Fortell meg hvordan du skal ta vare på syklamen? Jeg kjøpte en blomst med store bringebærblomstrer på salg, jeg vil transplantere den i en ny potte etter blomstring. Hvor er det beste stedet å sette blomsterpotten og hvor ofte du skal vanne busken?

syklamen Kjekke syklamener blir hoveddekorasjonen i vinduskarmen når store blomsterstander på høye pedikler begynner å blomstre over de vakre runde bladene. Alpine fioler, som blomsten også kalles, tilhører planter med en uttalt sovende periode, og derfor har nybegynnere blomsterbutikker noen ganger problemer med å dyrke dem. Når de tenker på at busken akkurat har tørket, kaster de den, men den har faktisk trukket seg tilbake og kan etter en lang hvile mer enn en gang glede seg med sin opprinnelige blomstring, hvis du vet hvordan du skal ta vare på syklamen. Hva elsker denne “store fioletten” og hvordan omgir den den med oppmerksomhet og omsorg gjennom hele vegetasjonssyklusen?

Temperaturkontroll og belysningbelysning

Av sin natur foretrekker syklamen kulhet, så de mest komfortable verdiene for den er omtrent 20 grader, og enda mindre om vinteren. Det er klart at det er vanskelig å tåle dette i leilighetsforhold, spesielt om vinteren, når oppvarmingen er på, eller om sommeren. For å akklimatisere en blomst, bør du ofte ventilere rommet, velge det kuleste rommet (men ikke lavere enn 12 grader Celsius) og overvåke fuktigheten.

For høy lufttemperatur vil føre til at bladene faller, og en lav temperatur, kombinert med rikelig vanning, vil føre til råtning av knoller. I tillegg er syklamen redd for trekk, derfor må du sørge for at busken ikke er i veien for luftstrømmen under lufting..

syklamen på vinduetNår det gjelder belysning, er østvinduene det mest passende stedet for syklamen. På sørlige vinduskarmer trenger du beskyttelse mot direkte stråler. og i nordlyset vil han ha lite lys.

Hyppighet av vanning og fôringvanning syklamen

Cyclamen elsker fuktighet, derfor må den vannes ofte og rikelig i vekst- og blomstringstiden, helst i et brett. I dette tilfellet er det viktig å sikre at overflødig vann ikke blir igjen i det, ellers begynner knollen å forverres. Men når blomsten hviler, bør vanningen minimeres..

Før utseendet på peduncles, bør busken sprayes med jevne mellomrom for å opprettholde høy luftfuktighet. Med begynnelsen av blomstring er det bedre å nekte denne prosedyren, og i stedet legge et brett med vann ved siden av det..

I perioden da syklamen vokser nytt løvverk etter hvile og blomstring, kan den to ganger i måneden mates med mineralkomplekser for blomstrende planter.

Funksjoner av omsorg i hvileperiodensovende omsorg

Etter slutten av blomstringen begynner syklamen å forberede seg på hvile, og på dette tidspunktet endres omsorgen for den dramatisk, nemlig:

  1. Busken begynner å kaste løvverk, så all tørr overjordisk del må fjernes.
  2. Om nødvendig kan knollen transplanteres til et friskt substrat og en ny gryte (ferdige jordblandinger for syklamner selges i butikker).
  3. Vann blomsten mens den hviler, du trenger sjelden og litt etter litt, bare holde jorden i en litt fuktig tilstand.
  4. Gryten med selve knollen skal plasseres et kjølig og skyggefullt sted..

Etter slutten av hvileperioden, når syklamen begynner å vokse nytt løvverk, må blomsterpotten omorganiseres til lyset og gradvis fortsette vanningen.

Cyclamen care secrets – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive