15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Orkidétransplantasjon: hvordan du gjør det riktig

Fortell meg hvordan du transplanterer en orkide riktig? Min skjønnhet har bodd hos meg i to år, og i løpet av denne tiden har hun vokst mye – busken faller rett ut av potten, og lange luftrøtter sprer seg i alle retninger. Jeg vil bytte blomsterpotten hennes, men jeg er redd for å skade. Hjelp med råd, takk.

orkidétransplantasjon Alle innendørs blomster trenger periodisk gjenplantning, og orkideen er intet unntak. Tiden går, og den lille busken vokser, den blir trang i den gamle blomsterpotten, dessuten kan substratet etter et år eller to ikke lenger gi epifytten mat, til tross for fôring. Hvis du ikke endrer bakken for en blomst og øker utviklingsrommet, begynner det å verke og visne. Hvordan transplantere en orkide riktig og når er det bedre å gjøre det?

Les videre: transplantere en orkide hjemme trinn for trinn!

Overføringstidoverføringstid

Det er best å plante orkideer om våren, når vekstprosesser aktiveres. Orkideen tåler vårtransplantasjon lettest og raskest tilpasser seg nye forhold..

Imidlertid skjer det ofte at det ikke er mulig å vente på våren, og for å redde en blomst må du forstyrre den om høsten eller vinteren..

Det faktum at orkideen trenger en akutt transplantasjon, fremgår av følgende tegn:

 • utseendet av mugg på overflaten av underlaget;
 • visning av busken;
 • råtnende blader eller røtter.

I slike tilfeller er ventetiden full av konsekvenser, og det er ingen vits å vente på vårperioden..

Hvis det er et presserende behov for å transplantere en blomstrende orkide, så bør peduncle et par dager før prosedyren kuttes – planten trenger all sin styrke for å gjenopprette, men han vil bare ta dem bort og det er en risiko om å miste planten.

Orkidétransplantasjon trinn for trinn

I vekstprosessen fletter orkideens rotsystem tett fragmenter av barken, derfor må prosedyren utføres veldig nøye og konsekvent, nemlig:

 1. Ta tak i utløpet med fingrene, fjern busken fra blomsterpotten sammen med jorda. Hvis du ikke kan gjøre dette med en gang, kan du gå rundt i plastbeholderen og klemme den med hendene. Ellers må blomsterpotten kuttes eller doneres flere røtter hvis potten er tett.vi får orkideen
 2. Skyll alle røttene under kranen, frigjør dem fra restene av barken – slik at du kan bli kvitt den gamle jorda, og tilstanden til røttene vil være tydelig synlig.vask
 3. Ved hjelp av saks, kutt av alle trådlignende og glatte røtter – den første har allerede tørket opp, og den andre har råtnet, og det vil ikke være noen fordel av dem. Hvis ryggraden er halvt råtten, må du bare kutte av den skadede delen. Bare sunne røtter skal være igjen – faste og grønne.omskjæring
 4. Tørre og gulnede nedre blader bør også fjernes. For å gjøre dette, kutt arket på langs i to deler og skru forsiktig hver av dem.
 5. For å forhindre røttene, skyll i en løsning av kaliumpermanganat.
 6. Dryss alle seksjoner med knust aktivert karbon.pulveriserende kutt
 7. La orkideen stå i 6-8 timer for å tørke godt.
 8. Når busken er tørr, hell litt drenering på bunnen av blomsterpotten og sett orkideen i midten. Det gjenstår bare å fylle røttene med et friskt underlag, fordele det forsiktig mellom dem med en pinne. Det er ikke nødvendig å tømme barken for ikke å skade blomsten – over tid vil den ta en “behagelig posisjon” selv, og om nødvendig kan jord tilsettes.plante en orkide

Når du transplanterer en orkide med et stort antall luftrøtter, kan noen av dem plasseres i en gryte, spesielt hvis hovedrotsystemet har blitt alvorlig skadet og kuttet av, men det er ikke nødvendig å skyve dem alle inn i en blomsterpotte.

Den transplanterte busken de første to ukene skal plasseres på et skyggefullt og kjølig sted (ikke mer enn 20 grader Celsius). Den første vanningen kan utføres ikke tidligere enn 5 dager etter prosedyren, ved hjelp av nedsenkingsmetoden.

Videoinstruksjon for transplantasjon av en orkide

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive