15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tre former for reproduksjon av dendrobium orkideer

Fortell meg hvordan dendrobium orkide reproduserer? Jeg ble presentert for en veldig vakker variant med bringebærblomstrer, så søsteren min har allerede bedt om en “bit” for andre året. Tidligere var busken min ung og ikke veldig stor, men nå har den vokst, og jeg bestemte meg for å forstyrre den, men jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre det riktig, slik at planten min ikke skader, og den nye vil slå rot vellykket.

reproduksjon av dendrobium Dendrobium nobile orchid, som blomstens fulle navn lyder, er en av de vakreste representantene for disse epifytiske plantene. Det skiller seg fra Phalaenopsis i sitt utseende, siden det ikke har de brede bladene som er kjent for alle, vokser fra utløpet, men danner kraftige stilker, som det er langstrakte blader på. Selve stilkene har fortykninger kalt pseudobulber, hvorfra nye “skudd” eller mange blomsterstander dukker opp.

Hjemme reproduserer dendrobiums på tre måter:

  • barn (datterrosetter) som kommer fra pseudobulber som ikke har dannet blomsterstand;
  • stiklinger, som kan oppnås ved å kutte av “skallet” gamle stilker som har mistet bladene;
  • dele en voksen busk.

Les også artikkelen: hvordan forplante en orkide?

Reproduksjon av barnreproduksjon av barn

Etter blomstringen begynner babyer å danne seg på løkene som ikke har bundet knopper, med riktig omsorg – de ser ut som sidegrener, men med sine egne røtter. For at rooting skal lykkes, må du gi dem tid til å vokse røtter litt, og først deretter skille.

Det er bedre å fjerne babyen fra mors stamme med hendene og forsiktig rulle den. Hvis du ikke kan rive den av, kan du kutte den av med en kniv..

Alle strømførende deler må tørkes og dekkes med kull. Rot babyer i potter med fin bark. Når spirer dukker opp, transplanteres de inn i underlaget.

Hvordan få stiklinger?forplantning ved stiklinger

Nye orkideer kan fås fra stygge dendrobiumstammer ved å kutte av jorda og dele dem i fragmenter på omtrent 15 cm lange. I dette tilfellet må hvert segment ha minst 3 knuter. Bladene må fjernes, stiklingene tørkes og kuttene behandles som vanlig..

Stiklinger bør være forankret i glidelåser eller gjennomsiktige skuffer med lokk fylt med sphagnum, og luftes regelmessig. Etter at røttene dukker opp, transplanterer dendrobiumene inn i underlaget.

Når kan du dele en orkide?reproduksjon ved å dele busken

Reproduksjon av dendrobium ved å dele busken kan kombineres med neste transplantasjon av en blomst, for ikke å forstyrre den igjen. For å gjøre dette, fjern orkideen forsiktig fra potten og frigjør den fra det gamle underlaget. Med en skarp kniv, kutt busken i flere deler slik at hver divisjon har flere pseudoboller og levende stengler.

Bare voksne dendrobiumbusker i en alder av 4 år kan deles, mens de må ha minst 6 pseudobulber.

La stiklingene tørke og dryss skivene med kull. Rot plantene for første gang i sphagnum, og transplanter deretter til et substrat for orkideer.

Video om reproduksjonen av dendrobium nobile orchid

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive