15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan plante kaprifol om høsten?

Jeg fikk spiselige kaprifoliekimplanter på markedet i dag. Mine barnebarn elsker bare dette bæret, både ferskt og i syltetøy og syltetøy. Fortell meg hvordan du skal plante kaprifol om høsten?

Honeysuckle er en frostbestandig busk som kan leve på ett sted i mange år og bære frukt rikelig. Skill mellom bærkaprifol og dekorativ. For å skaffe seg en nyttig busk, anbefaler erfarne gartnere å plante kaprifol om høsten (i september – begynnelsen av oktober). Les hvordan du formerer kaprifol?

Velge et landingssted

plante kaprifol

Stedet for planting av kaprifol må velges på en slik måte at toppen av busken over tid er godt opplyst, men rotdelen er i delvis skygge. Et ideelt sted ville være et trekkfritt område med fruktbar jord med nøytral surhet..

Unngå skyggefulle og forhøyede områder med sandjord.

Forberedelse av plantegrop

landingsgrop

Plantehullet må forberedes noen dager før plantingen av kaprifolien. Diameteren skal være omtrent 40 cm og dybden være mellom 25 og 40 cm. Påfør gjødsel:

  • 10 kg humus;
  • 200 g superfosfat;
  • 40 g kaliumsalt.

Bland gjødsel med jorda med en spade og vannet hullet. Om nødvendig (hvis jorda er leire), tilsett torvjord, sand og treaske. Dekk deretter plantehullet ovenfra og la stå i 4 dager..

Valget av plantemateriale

kaprifolfrø

For reproduksjon av kaprifol brukes rotte stiklinger som ikke er eldre enn 2 år. For høye (mer enn 1,5 m) frøplanter kan ikke slå rot, men det er også bedre å ikke ta små (mindre enn 25 cm), siden de ennå ikke har utviklet seg.

Planter en frøplante av kaprifol

frøplante

For at kaprifol skal gi en sjenerøs og velsmakende høst, bør den plantes i grupper (minst to eller tre planter), mens du velger frøplanter av forskjellige varianter. Dette skyldes det faktum at kaprifol er selvfruktbar..

Før plantingen bør plantene oppbevares i en heteroauxinoppløsning i en dag (50 g av preparatet per 1 liter vann).

Planter en frøplante i et forberedt plantehull, spre røttene og komprimere jorden godt rundt dem slik at det ikke er tomrom igjen. Vann busken og mulch. Rotkragen bør være litt dypere – ikke mer enn 3 cm. Med gruppeplantinger bør avstanden mellom plantene opprettholdes omtrent en meter, og radavstanden skal være 2,5 meter.

Stell av unge plantinger

ung kaprifolbusk

Med vårens ankomst, spud de plantede buskene, grave rundt jorden med en spade halv bajonett. Mulch den unge kaprifol med humus.

Honeysuckle care inkluderer vanlig vanning, i varme tørre somre – daglig. Etter vanning må bakken løsnes og lukkes etter behov..

Gjødsel påføres bare fra det tredje året av buskens liv. Det er nok å mate unge plantinger med kompost om våren (1 bøtte per busk), og til høsten legge aske til jorden (150 g). For å forebygge sykdommer og skadedyr om sommeren, blir busker behandlet med spesielle midler.

Når det gjelder beskjæring, trenger de unge kaprifolene ikke de første fem årene. På dette tidspunktet er veksten langsom. Det er nok å fjerne tørre og syke grener om våren..

Se også: Honeysuckle planting og omsorg i Moskva -regionen (varianter)!

Honeysuckle: planting og omsorg – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive