15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Trinn-for-trinn anbefalinger for avl av begonier med et blad hjemme

Jeg elsker begonia veldig godt, og har lenge drømt om å avle den. Og så brakte en venn meg et blad av denne blomsten, luftig fra innsiden og ut. Hvordan ikke ødelegge det og dyrke noen få planter? Forklar trinn for trinn hvordan du formerer begonia med et blad hjemme.

Avlsmetoden for begonier velges avhengig av hvilken art begonia tilhører og hva slags rotsystem den har. Det er flere metoder for blomstring: frø, stiklinger, knoller og jordstengler og forplantning av blader.

Hvis du trenger å få flere unge begonier samtidig, ville det være best egnet å forplante det med et blad. Et stort, sunt og uskadet begonia -blad velges som plantemateriale..

Du kan forplante med blad bare begonier med lo under bladet, samt blomster med en krypende stilk.

Trinn-for-trinn anbefalinger

Det er tre måter for bladformering av begonier..

Metode 1. Skjær arket i flere biter. Det er nødvendig å kutte med en skarp kniv fra midten til kanten, samtidig som det tas i betraktning at det er minst en vene i hvert fragment. Opptil 10 trekantede fragmenter kan fås fra ett ark..

fragmenter av begonia blad

Legg bladfragmentene i separate beholdere med klargjort underlag eller sand. Eller du kan plante den kuttet ned i en blanding av sand og jord. Lag et minidrivhus for hver plante: dekk med folie, lokk eller en avskåret plastflaske. Spray bladene med jevne mellomrom for å opprettholde et fuktig mikroklima inne i drivhusene, men ikke oversvøm dem slik at plantene ikke råtner.

Etter utseendet på de første bladene (etter omtrent 20 dager), må du gradvis temperere begonia – fjern filmen eller hetten, hver gang du øker tiden.

Det tar 3 måneder å dyrke nye plantinger, deretter transplanteres de til et permanent sted i en gryte. I dette tilfellet bør jorden rundt rotkragen til en ung blomst ikke tampes for ikke å bryte skuddene og ikke hindre utviklingen. Bare hell vann på den.

Metode 2. Ta et stort begonia -blad med et håndtak på ca 7 cm og skjær det over venene. Legg deretter arket med forsiden på fuktet underlag, rett det og trykk det lett ned med småstein i nærheten av kuttene.

snittet begonia blad

Dekk beholderen med folie på toppen og legg den på et varmt, solfylt sted. Når du tar vare på en frøplante, er det bedre å spraye bakken, og ikke vanne den. Om en måned vil nye planter dukke opp, og deretter må filmen fjernes. Voksne unge begonier dykker i separate blomsterpotter.

Metode 3. Denne metoden er den enkleste, men bare en ny blomst kan dyrkes. Klipp av et sunt blad av planten fra skjæringen og legg den i et glass vann. Tilsett 1 tablett aktivt karbon i vannet. Noen dyrkere legger også til rotrøtter. Hvis bladet begynner å råtne over tid, må du trimme det litt og bytte vann.

plantet blad

Etter at røttene dukker opp, plant bladet i en gryte. Så snart en ny begonia busk dannes, vil det gamle bladet dø av..

Hvordan forplante begonia med bladfragmenter, se videoen

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive