15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den blå spindelen er en av de største og hardeste varianter av kaprifol.

En venn behandlet henne på den blå spindelen med deilig kaprifol, som vokser i hagen hennes. De store bærene viste seg å være overraskende smakfulle, og jeg ba umiddelbart om å få sette frøplanter til meg hvis det var mulig. Fortell oss mer om denne sorten. Vintrer det godt (ellers er vintrene i vårt område ganske kalde) og når høsten modnes?

blå spindel Blant typer spiselig kaprifol er sorten Blue Spindle en av de mest populære blant gartnere, spesielt i de harde sibiriske regionene. Det er ikke overraskende, for det var for denne klimasonen at sorten ble spesielt oppdrettet og vellykket testet av lokale værforhold. I tillegg er blåblå lange bær blant de første som modnes og har en behagelig smak..

Beskrivelse av sortenkaprifolbusk

Honeysuckle Blue spindel har en ganske anstendig størrelse: høyden på en voksen busk kan nå 2 m, men kronen er sparsom, litt avrundet. Grønne skudd vokser rett, litt på skrå, ingen pubescens. Bladene er liksom brettet i to, men ikke helt, langstrakte, malt i en mørkegrønn farge, med et blålig skjær.

Fra det andre tiåret i juni begynner store lange bær å modnes på buskene. Vekten til ett bær er 1,5 g, og lengden er nesten 3 cm, de er litt flate i nærheten av bladbladet og skarpe på spissen. Kaprifolskallet av en karakteristisk blå-blå farge med et voksaktig belegg, tett, dekket med tuberkler. Delikat fruktkjøtt avgir en lett syrlighet og inneholder vanligvis ikke bitterhet.

Blue Spindle -sorten har fått sitt navn for sin rike farge og langstrakte svingete form av bær..

Fordeler og ulemperung busk

Honeysuckle Blue Spindle er et ideelt valg for nordlige regioner, men i en annen klimasone beholder busken sine egenskaper og gleder seg med en velsmakende høst. Sorten er verdig oppmerksomhet, siden den har mange fordeler, nemlig:

  • den første høsten kan i gjennomsnitt oppnås allerede 4-5 år etter planting, men ofte kan de første bærene prøves allerede i det andre året av buskens liv;
  • sorten tilhører tidlig modning, i varme klimaer er frukting mulig allerede i slutten av mai;
  • høyt utbytte (opptil 2,5 kg bær per busk);
  • bær er en av de største og deiligste;
  • høy vinterhardhet (busken fryser ikke selv uten ekstra ly).

Den blå spindelen er en selvfruktbar sort. For å øke utbyttet anbefales det å plante en blå fugl, Askepott eller Kamchadalka i nærheten.

Blant ulempene med sorten er det verdt å merke seg at høsten bør fjernes nesten hver dag, fordi bærene er kraftig smuldret. Gartnere la også merke til at kaprifoliet ser bittert ut på tørre somre, når det er sjelden nedbør og det ikke er vanning..

Early Harvest Video Blue Spindle Honeysuckle

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive