15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Viola ampelnaya – en luksuriøs skjønnhet for å henge potter

Fortell oss, hvilke varianter har den ampeløse bratsjen? Mannen min ga meg en stor blomsterpotte med en ekte busk – en ball og blomster, akkurat som en fiolett. Denne skjønnheten har overgått selv petuniene mine, som jeg henger på sommerterrassen hvert år. Jeg var ivrig etter å kjøpe noen flere varianter med en annen farge. Hva anbefaler du? Og en ting til er interessant: hva du skal gjøre med planter for vinteren?

bratsj ampeløs Ampelblomster kan trygt kalles en egen klasse, for uten dem er det vanskelig å forestille seg en sommergård. Blant dem er rikelig bratsj spesielt populær på grunn av sin upretensiøse natur og rikelig blomstring. Fra april løser elegante sfæriske busker utrettelig ganske store blomster på sine hengende skudd. I strukturen ligner de veldig på fioler, bare veldig store. I tillegg er kulturen preget av rask utvikling og motstand mot temperaturendringer. Hun vil tåle en uventet vårkulde uten problemer, og den er fortsatt godt bevart til neste sesong..

For sjarmerende knopper, kaller blomsteroppdrettere kjærlig bratsjblomstretter eller tricolor fioler.

Generelle egenskaper ved anlegget

bratsj i hagen Bratsjen vokser som en frodig, forgrenet busk, hvis høyde ikke overstiger 20 cm. Først strekker grenene seg opp til solen, men henger gradvis grasiøst fra potter – dette er den foretrukne metoden for å dyrke en blomst. Skuddene er tett dekket med små smale blader med lys grønn og oval form. I en voksen plante når lengden på grenene 60 cm.

De første knoppene blomstrer rundt midten av våren. Alle blomster har samme form i henhold til strukturen til en fiolett og en diameter på omtrent 5 cm i gjennomsnitt.De kan være større eller mindre, avhengig av sorten. Sorten bestemmer også fargen på blomstene. Solid gule, hvite, lilla fiol ser elegante ut. Spesielt elegant er tofargede visninger med kontrastfarger. Blomstringen varer til frost.

Viola ampelnaya – egenskaper ved dyrking

ung bratsjbuskBratsj vokser fra frø, hovedsakelig av frøplanter. For å få en tidligere blomstring, bør såing gjøres på slutten av vinteren. På et permanent sted, i potter, potter eller blomsterbed, kan frøplanter plantes i slutten av april. Viola elsker god belysning, der den gir større blomster, men om sommeren brenner den ut under direkte stråler. På et skyggefullt sted kan det også vokse, men blomstene knuses, men bladene vil forbli grønne i lang tid. Det beste alternativet er diffust belysning eller lett halvskygge.

Busken tåler godt vårkule netter med et temperaturfall på opptil 5 ° C.

Det er nødvendig å vanne bratsjen ofte, ikke la jorden tørke ut, men sørge for at fuktigheten ikke stagnerer. Du kan øke antall knopper ved å mate blomsten hver uke med et mineralkompleks.

Stort sett vokser kulturen som en ettåring, men den er i stand til å overleve vinteren. For å gjøre dette, må potten fjernes til et kjølig, lyst rom (veranda, isolert balkong) før høstkulden. Om våren kan stiklinger tas fra disse buskene..

De vakreste variantene av rikelig bratsj

Blant plantens enorme artsmangfold er det verdt å markere slike elegante varianter av bratsj:

  1. Plenshiefol Lavendelblå med flerfargede kronblad, malt i hvit-lilla eller syrin-lilla.bratsj plenchiefol
  2. Wonderfall Blue Picoty Sheides med delikate hvitt-lilla blomster, sirklet i lilla kant.bratsj underverk
  3. Svart foss med dype lilla blomster.bratsj svart foss
  4. Fashionista sommerfugl med gul-lilla knopper.bratsj butterfly fashionista

Såing av frø av kraftig bratsj for frøplanter – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive