15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Enkle hemmeligheter om hvordan man transplanterer et mandarintre hjemme

Fortell meg hvordan du transplanterer et mandarintre hjemme? Den kjekke gutten min er 4 år om våren, jeg reiste ham fra et bein. I fjor la jeg merke til at det nesten ikke var noen unge grener. Jeg tror årsaken er i en liten gryte, siden busken vokser i samme bolle fra det tidspunktet frøet er plantet. Hvordan velge en blomsterpotte for ham, hva slags jord er bedre å ta? Du kan ganske enkelt overbelaste eller det er bedre å erstatte jorda helt?

hvordan transplantere et mandarintre Innendørs mandariner er en av de mest upretensiøse sitrusplantene. De føler seg godt innendørs og vokser raskt, så spørsmålet om hvordan man transplanterer et mandarintre hjemme er alltid relevant. I begynnelsen kan beinet “sitte” lenge og ikke spire. Men bokstavelig talt fra det andre året etter spiring øker frøplanten utviklingshastigheten. For at et voksende tre alltid skal ha nok plass, bør du ikke forsømme den årlige transplantasjonen. Hvis det ikke er nok plass til busken, er det lite sannsynlig at den vil vokse en frodig krone, som allerede kan sies om høsten. Når er det bedre å transplantere en mandarin, hva og hvordan du gjør det riktig?

Transplantasjonstid og frekvens

unge mandariner Som allerede nevnt utvikler unge mandariner seg raskt, de er spesielt aktivt voksende røtter. Derfor anbefales det å plante dem på nytt årlig. Med neste transplantasjon endres selve blomsterpotten. Den nye beholderen skal være et par centimeter bredere i diameter. Men når treet når 7 år, kan transplantasjonen utføres hvert tredje år. I et voksen tre er potten allerede mer romslig og det er nok plass til den i et par år.

Transplantasjon gjøres best tidlig på våren. Ikke forstyrr planten under blomstring. Men hvis mandarinen er syk, må den bare transplanteres, uavhengig av årstid og blomstring..

Du kan avgjøre om et sitrustrær trenger en ny pott ved å sjekke rotsystemet. For å gjøre dette, rør jorda forsiktig opp med en pinne. Hvis den sitter fast i plexus av røttene, er transplantasjonen angitt. Hvis jorda er løs og pinnen kommer fritt, kan du ganske enkelt oppdatere jorda ved å endre topplaget.

Hvilken jord er egnet for innendørs mandarin

jord for mandarinJorda til treet skal være lett, næringsrik og litt sur. Det beste alternativet er å kjøpe et ferdiglaget sitrusunderlag. Du kan også lage en lignende jordblanding hjemme ved å blande:

  • 3 aksjer torvmark;
  • 1 andel sand, løvrike jord og humus;
  • litt leire.

For en mandarin bør du velge en bred blomsterpotte av plast eller keramikk.

Hvordan transplantere et mandarintre hjemme

mandarintransplantasjonEn transplantasjon av en sunn mandarin (uten tegn på råtning og andre sykdommer) gjøres best ved omlastingsmetoden. Så busken vil “komme til fornuft” raskere, og røttene forblir uskadde. Ikke vannet bakken før prosedyren, slik at det blir lettere å fjerne busken sammen med klumpen. Det er viktig å legge drenering i bunnen av den nye potten, hell et lag jord på toppen. Installer et tre og fyll ut de gjenværende hulrommene godt på sidene. Rotkragen bør forbli på samme nivå. Det gjenstår å vanne mandarinen – og transplantasjonsprosedyren er fullført.

Transplantasjon av en ung mandarin – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive