15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke en mandarin fra et frø: valg, forberedelse og planting av frø

Fortell meg hvordan du dyrker en mandarin fra et bein? En gang jeg allerede prøvde å gjøre dette, klekket selv spirene, men frøplanten “døde trygt” etter en stund. Jeg tror årsaken er i jorda – jeg plantet den i en torvblanding. I hvilket underlag er det bedre å plante et bein og hvordan du skal ta vare på en plante?

hvordan dyrke en mandarin fra et bein Et kompakt, frodig tre med skinnende grønne blader kan ofte finnes i kar i leiligheter. Mandarin har lenge sluttet å være en eksotisk plante og dyrkes vellykket hjemme. Det er upretensiøst, føles godt innendørs og stiller ingen spesielle krav til blomsteroppdrettere. I tillegg vil det ikke være noe problem å få plantemateriell, fordi duftende frukt selges i supermarkeder hele året. Selvfølgelig kan du kjøpe en ferdig podet frøplante i barnehagen, men en slik mulighet er ikke alltid tilgjengelig. Men frøformering er en metode som er tilgjengelig for alle. Og i dag vil vi fortelle deg i detalj hvordan du dyrker en mandarin fra et bein.

Når du planlegger å skaffe deg et mandarin kjæledyr, vær forberedt på å vente. Planten, selv om den er vakker, utvikler seg ganske sakte. Det vil ta minst flere år å få en liten busk eller et tre..

Hvordan velge og tilberede frø?

frøforberedelse Mandarinfrø har god spiring. Det viktigste er at de må være levende (ikke rynkete og tynne, men fyldige og runde), og tatt fra en moden frukt. Det antas at alle frø kan plantes. Generelt er dette sant, men for i det minste å akselerere vekstprosessene litt, er det bedre å følge noen anbefalinger, nemlig:

  1. For planting, bruk sitrusfrø kjøpt i høst-vinterperioden. På dette tidspunktet bærer mandarinen frukt i henhold til den naturlige vekstsyklusen..
  2. Hybride varianter av mandarin formerer seg lettere og raskere med frø. De spirer og vokser mer aktivt, og skiller seg fra enkle frukttyper i et stort antall frø inni..

Umiddelbart etter rengjøring av frukten må beinene vaskes i hydrogenperoksid for å desinfisere. Legg deretter i en klutpose, fukt den rikelig med vann og la stå i flere dager. Denne prosedyren vil bidra til å øke spiringen..

Hvilken jord og retter å plante?

jord og pottMandarin er en plante som ikke føles behagelig i for lett jord. Sistnevnte tørker raskt, og treet vil stadig oppleve et fuktunderskudd, som det elsker så høyt. For å dyrke mandariner er det bedre å bruke universelle blandinger med nøytral surhet eller lage lignende selv ved å blande:

  • i like deler humus og lauvjord;
  • legge til dem en del sand.

Det er nødvendig å unngå underlag som inneholder torv, siden mandarin ikke vil vokse i et surt miljø..

Når det gjelder oppvasken, er for første gang små potter med en dybde på omtrent 10 cm eller plastglass egnet..

Hvordan dyrke en mandarin fra et bein?

mandariner på vinduetTilberedte bein (helst flere stykker samtidig) kan plantes i bakken. I motsetning til de fleste innendørs planter trenger ikke mandariner å skape drivhusforhold for spiring. Dette svekker immuniteten hans og krever ytterligere tilpasning til forhold utenfor ly. Det er nok bare å sette potten på en lys vinduskarme og vanne den regelmessig.

Etter fremveksten av frøplanter og dannelsen av 4 brosjyrer på dem, kan plantene plantes (hvis frøene ble plantet i en vanlig beholder). Det er viktig å vanne plantene i tide, forhindre at jorden tørker ut og spray med jevne mellomrom. Mandarin krever mye lys og varme, noe som er verdt å ta vare på. Etter hvert som treet og dets rotsystem vokser, bør busken årlig overføres til en mer romslig beholder..

Når du er 8 år, er det nok å utføre en slik prosedyre en gang hvert 2-3 år..

Et mandarintre egner seg godt til formasjon, som det blir klemt og kuttet av, og gir kronen et vakkert og frodig utseende. Og for å få spiselige søte frukter må planten podes ved å kutte fra en fruktmandarin. Dermed er det ganske mulig og ikke så vanskelig å dyrke en dekorativ og fruktig innendørs mandarin fra en stein. Når du legger litt merke til det, får du ikke bare et nydelig frodig tre, men også velduftende frukter.

Video om å dyrke mandarin fra frø

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive