15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dendrobium Nobile har falmet: hva du skal gjøre med orkideen neste

I fjor ble jeg presentert for en dendrobium nobile, og om vinteren gledet det meg med delikate hvite blomster. Det var så mange av dem at grenene nesten ikke kunne bære en slik belastning. Men nå er det praktisk talt ingen blomsterstander igjen, og jeg vil gjerne vite hvordan jeg skal ta vare på en blomst. Fortell meg hva jeg skal gjøre videre etter at dendrobium nobile orchid har falmet? Jeg hørte at pilene skulle kuttes, og selve bushen skulle transplanteres. Blir dette den riktige avgjørelsen?

dendrobium blekner Dendrobium nobile orchid er ikke dårligere i skjønnheten i sin blomstring til alle kjære phalaenopsis, og overgår dem kanskje til og med. Når ganske høye løvrike stilker, noen ganger når 50 cm, er strødd med bunter med praktfulle blomsterstander, er det umulig å ta øynene fra et slikt syn. Men det hele ender en dag, og selv denne langblomstrende planten trenger hvile og restaurering. Hva skal jeg gjøre neste gang dendrobium nobile orchid har bleknet, og hvilke spørsmål gjelder oftest blomsteroppdrettere i en slik situasjon? Så la oss finne ut av det.

Les også artikkelen om emnet: orkide – blomsterpleie!

Skjære peduncles: nødvendig eller ikke?orkide etter blomstring

Kanskje et av de viktigste spørsmålene etter slutten av blomstring av dendrobium er beskjæring av peduncle. Imidlertid bør du ikke umiddelbart ta opp saksene, fordi selv phalaenopsis ofte danner knopper på en falmet peduncle. I dendrobium er blomstene plassert på samme stilk som bladene, slik at de (pseudobulbs) kan være grønne lenge. I tillegg er det mulig at det fortsatt er ublåste blomsterknopper i en del av stammen, fordi det er mange av dem i hele lengden. Å kutte den for tidlig betyr ikke å la orkideen “blomstre” helt, samt å frata unge skudd med næringsstoffer, fordi de får dem for første gang fra pseudobulben.

Stengler som er helt tørre trenger definitivt beskjæring – de har allerede oppfylt formålet.

Er det alltid nødvendig å transplantere en orkide?dendrobium bleknet

Et annet viktig poeng gjelder transplantasjon av dendrobium nobile etter at den har falmet. Alt avhenger av selve blomsten, eller rettere sagt dens “helse” og alder.

Dendrobium nobile, som er mer enn to år gammel og i løpet av denne tiden ikke ble forstyrret, må transplanteres etter blomstring.

Når det gjelder unge orkideer, er det bedre å ikke forstyrre dem igjen, og de bør transplanteres til et nytt substrat bare i slike tilfeller:

  • plantesykdom (guling av blader, forfall av røtter, etc.);
  • utseende av skadedyr i en gryte eller på en blomst.

En syk eller skadet orkide må behandles med spesielle preparater..

Så hva skal jeg gjøre med en falmet orkide, med tanke på punktene ovenfor? Ikke noe spesielt, bare:

  1. Flytt blomsterpotten til et kjøligere rom.
  2. Vann etter behov hvis det er grønne skudd.
  3. Kan mates med nitrogengjødsel for å stimulere dannelsen av nye skudd og blader.

Les også artikkelen: hvordan forplante en orkide hjemme?

Dendrobium omsorgsvideo etter blomstring

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive