15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tidlig moden solsikke Buzuluk vil glede deg med en god høst

Fortell oss hva Buzuluk solsikke er? Vi prøvde å plante denne avlingen flere ganger, men så langt har det ikke vært mulig å høste en god høst. Sommeren vår slutter raskt nok, og capsene har rett og slett ikke tid til å modnes fullt ut. En venn ga råd til Buzuluk -sorten, sier at det er tidlig. Hvor mange dager går før høsting?

solsikke buzuluk Til tross for at solsikke regnes som en “åker” avling dyrket i industriell skala, finnes den også i private hager. Spesielt populær er Buzuluk solsikke – en tidlig moden og hardfør variant. Den har en kortere vekstsesong, samtidig som den opprettholder høye avlinger. Og utholdenheten til denne kulturen spiller bare i hagen til gartnere: solsikken er ikke redd for verken tørke eller sykdom. Selvfølgelig er dette bare mulig hvis vekstforholdene blir observert. Hva er denne plantetypen, og er det vanskelig å dyrke den??

Kjennetegn på sorten

solsikkefelt Buzuluk er en veldig “praktisk” solsikke når det gjelder privat hagearbeid. Den tilhører lavvoksende varianter: høyden overstiger ikke 176 cm. Plantens stilk er oppreist, litt skrått, med en pubescent øvre del. Den forgrener seg svakt, bladene er store, med en takket kant, hjerteformet. Med en så beskjeden vekst er solsikkekurvene ganske store – diameteren på den konvekse hetten når 21 cm. De er tettpakket med ovale frø med en karakteristisk svart farge, men med den obligatoriske tilstedeværelsen av en grå kant langs kanten av kanten achene.

Sorten har et høyt utbytte. Fra 1 vev kan du ta opptil 40 kg smakfulle store frø med høyt oljeinnhold (opptil 54%).

En av de viktigste fordelene med Buzuluk er dens tidlige modenhet. Det går ikke mer enn 95 dager fra spiring til høsting. Samtidig lider solsikken sjelden av råte og mugg, og møllen “liker ikke” den i det hele tatt. Det er også tørkebestandig, fordi det, takket være det utviklede rotsystemet, trekker ut fuktighet i seg selv i de nedre lagene av jorda..

Solsikke Buzuluk: dyrkingsfunksjoner

frøSom andre typer solsikke er sorten kresen når det gjelder belysning. Det vil gi en god høst bare i et solrikt område, og med mangel på belysning blir modningen av avlingen utsatt.

Jorden skal være fruktbar og løs. Lavlandet og leireområder er ikke egnet for denne avlingen. Fattige landområder bør beriket med humus.

Solsikke vokser best etter mais og poteter. Men belgfrukter og tomater er dårlige forgjengerne..

Du kan begynne å så frø ikke tidligere enn at jorden varmes opp til 8 ° (på en dybde på 5 cm). En tidligere planting vil forsinke fremveksten av frøplanter, mens en senere planting vil redusere utbyttet og oljigheten til achenene. Påvirker avling og plantetetthet. For 1 kvm. m bør ikke vokse mer enn 5 solsikker. Det er tilrådelig å behandle frø med kaliumpermanganat før planting..

Til tross for sin tørkebestandighet, krever sorten vanning i løpet av innstillings- og modningsperioden. For å opprettholde høye utbytter vil gjødsling ikke forstyrre.. Du kan gjødsle en solsikke med kaliumhumat eller med slike preparater:

  • Optim-Mix;
  • Titon;
  • Adaptin;
  • Nutrivant Plus.

Du kan begynne å høste når solsikken har sluttet å “gå” etter solen, og bladene har tørket.

Dyrking av Buzuluk solsikke ved sen såing – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive