15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Blueberry Patriot er en høykraftig og frostbestandig variant

Jeg har lenge planlagt å dyrke blåbær på landet, et par ganger kjøpte jeg til og med frøplanter, men de bekymret seg ikke for vinteren vår. Og nylig rådet en venn meg til å kjøpe Patriot -sorten, sier at buskene hans har overvintret i flere år, og at det ikke har vært tap. Jeg vil veldig gjerne bli kjent med beskrivelsen av Patriot blåbær -sorten. Fortell oss hva det er og hvilken vinterhardhet denne arten har.

blåbærpatriot Fordelene med blåbær er legendariske, og det er ikke overraskende at mange gartnere foretrekker å dyrke dem på tomtene ved siden av bringebær eller ripsbusker. Det er mange varianter av denne deilige blå bæren, men Patriot -blåbæret er spesielt glad i, fordi det ifølge beskrivelsen av sorten har et høyt utbytte og en relativt upretensiøs karakter. La oss se nærmere på denne fantastiske busken, som ikke bare vil glede deg med deilige bær, men også har et vakkert dekorativt utseende.

Patriot er en av de nye variantene, avlet i 1976 for dekorativ hagearbeid, men viste gode resultater som hage- og bæravling..

Hvordan ser en plante ut?blåbærbuske

Når du planlegger planting av Patriot -blåbær, må du huske på at en voksen busk har en ganske imponerende størrelse: høyden, med riktig pleie, kan nå opptil 2 m.Men han vil egentlig ikke buske: takket være de oppreiste skuddene virker kronen sparsom, men dette forhindrer ikke den flerårige busken i å se vakker ut … Planten er attraktiv for alle årstider: tidlig på våren begynner ovale grønne blader med en rød fargetone å blomstre på grenene, men til høsten forsvinner den rødlige fargen. Busken er ikke mindre vakker under blomstring, når frodige klynger av små hvite blomster, lik små runde fat, blomstrer blant de lyse løvverk.

Sorten er selvbestøvd, men for å forbedre avlingens kvalitet og kvantitet anbefales det å plante flere arter side om side, som sammenfaller med blomstringstiden.

Smakskvaliteterblåbær

Modningen av Patriot bær skjer midt på sommeren, og deretter blir busken sentrum for oppmerksomhet, og trekker øyet til de store blå-blå børstene. Bærene er veldig store (diameteren på en overstiger 1,5 cm), har en avrundet, litt flat form, på slutten av sesongen er de litt mindre. Huden er tett, dekket med en matt blomst, i grønne blåbær er den farget rød, når den modnes, blir den mørkblå. Massen er søt og sur, litt som blåbær.

Bærene henger tett i børsten og etter full modning forblir de på busken i mer enn 10 dager uten å smuldre, på grunn av hvilken risikoen for å miste avlingen er lav.

Fordeler med sorten

Blant fordelene med Patriot blåbær, bør det bemerkes:

  • høyt utbytte (mer enn 7 kg bær høstes fra en busk);
  • god bærbarhet;
  • muligheten for langtidsoppbevaring av avlingen fersk;
  • høy frostbestandighet (tåler vintre med 30-graders frost);
  • motstand mot mange sykdommer og skadedyr.

Etter å ha plantet Patriot-frøplanter på et godt opplyst sted, vannet og matet det i tide, kan du spise sunne bær i det tredje året, men kulturen går i full frukt fra det femte leveåret.

Blueberry Patriot videoanmeldelse

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive