15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor blir Phalaenopsis -bladene gule og hva skal jeg gjøre

Fortell meg hvorfor bladene på Phalaenopsis blir gule? I fjor råtnet han litt for meg, men jeg klarte å redde det. Nå har orkideen fire peduncler, alle i blomsterstand, men bladene har begynt å forsvinne. Først ble de nedre bladene gule og ble gradvis sløve, jeg skar dem av. Nå ser jeg at de andre også har blitt bleke. Hva kan være årsaken og hvordan du kan redde blomsten?

hvorfor blir bladene gule i phalaenopsis Orkideer er de vakreste blomstene og er veldig populære blant blomsteroppdrettere. De er moderat lunefulle, hvis du vet hva plantene liker, men ofte får bladene på epifyttene en gul fargetone. Det kan være mange grunner til at bladene til phalaenopsis blir gule, og de er ikke alltid knyttet til sykdommen. Oftest er dette forårsaket av brudd på reglene for omsorg for tropiske skjønnheter. I et forsøk på å glede dem, elsker vi bare våre grønne kjæledyr, vanner eller gir dem mat. Og romklimaet er ikke misunnelsesverdig. I oppvarmingssesongen kan orkideer lide av kald og tørr luft, og om sommeren – av solen som brenner i vinduene. Hvordan hjelpe blomster og forhindre deres død?

Hvorfor blir Phalaenopsis -bladene gule?

naturlig aldring Hvis du har lagt merke til at orkidéens bladplate har blitt falmet og trygt får en gul fargetone, kan årsaken til dette være:

  • brudd på vanningsregimet;
  • uegnet vann;
  • for sterk belysning;
  • ernæringsmessig mangel eller overskudd;
  • sykdom.

Orkideblader har sin egen “levetid”, og med alderen dør de gamle rett og slett. Hvis bare 1-2 av de nedre bladene blir gule, og resten er elastiske og grønne, er det greit. Dette er en naturlig prosess, ettersom planten blir kvitt for gammelt løvverk for å gi næring til de unge..

Overfylling eller overtørking

Vannregimet har en direkte effekt på tilstanden og utseendet til bladplatene til phalaenopsis:

  1. Mangel på fuktighet kan være årsaken til sjelden eller feilaktig vanning. Vann planten oftere basert på fargen på røttene. Så snart de har fått en grå fargetone, og selve potten har blitt mye lettere – er det på tide å vanne. Og det er bedre å gjøre det ved nedsenking. Ved vanning direkte i potten kan vannet raskt renne vekk, og barken rekker ikke å få fukt. Følgelig vil ikke Phalaenopsis selv hente vann fra hvor. Bladene begynner å bli gule og miste turgor..mangel på fuktighet
  2. Overflødig fuktighet. Vanning for ofte er farligere. Det kan forårsake rotrot og dø av hele planten. I dette tilfellet blir bladene først gule, og blir deretter dekket med våte flekker. Røttene blir også mørkere, og til og med knopper kan smuldre. For å redde planten, transplanter den til et nytt underlag. Før det, rengjør det fra råtne røtter og syke blader og la det tørke godt.overflødig fuktighet

Feil vann

Vanning phalaenopsis, men som andre innendørs blomster, må du vanne med stående vann, fortrinnsvis regnvann. Men det er en advarsel: epifytter foretrekker varmt vann, så varm det opp. Og fra hardt vann blir salter avsatt i barken, og forstyrrer næringen av planten.

vanning av orkideerOrkideer elsker lett surgjort vann: tilsett litt sitronsyre.

Overflødig belysning

Under naturlige forhold vokser epifytter under kronen på trær og blir aldri utsatt for lys sol. Hvis blomsten din er på sørvinduet, vil det føles ille der om sommeren. Bladene blir ikke bare gule, men vil også bli dekket med stygge flekker – brannskader.solbrenthet

Flytt potten til et annet sted, du kan til og med på nattbordet ved vinduet, hvor gardinet vil spre solstrålene.

Overfôring eller mangel på næringsstoffer

mangel på matOrkideer som vokser i naturen på trær, får næring fra planterester i barken. I potter er de helt avhengige av oss og trenger regelmessig fôring. For å gjøre dette, bruk spesielle mineralkomplekser for orkideer..

Hvis du “matet” phalaenopsis, må du bytte underlag. Tross alt var det i den at “sjokkdosen” av mikroelementer ble samlet.

Orkide sykdommer

fusariumMed et regulert fôrings- og vanningsregime og et riktig valgt sted for orkideer, kan gulning av løvet indikere tilstedeværelse av sykdommer. Oftest blir våre innendørs epifytter syke av fusariumsopp og andre soppinfeksjoner. Her kan du ikke klare deg uten soppdrepende midler og erstatte jordblandingen med et friskt underlag..

Hva skal jeg gjøre hvis orkidebladene blir gule – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive